Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ», το οποίο θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, συμφώνησαν οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠαΣοΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.α).

Επιπλέον συμφώνησε με την άποψη της Χαρ. Τρικούπη ότι «με όλες αυτές τις προϋποθέσεις, για τη «μικρή ΔΕΗ» μπορεί να ενδιαφερθούν μόνο σοβαροί στρατηγικοί επενδυτές στο χώρο της ενεργειακής αγοράς. Εάν δεν πληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα, το τίμημα, τις εργασιακές σχέσεις και τις άλλες δεσμεύσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα ,τότε ο διαγωνισμός θα αποβεί άγονος».

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή αλλά και τα προαπαιτούμενα. και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου θα δοθεί μια πλειάδα εγγυήσεων στους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν τα νομοσχέδια χωρίς να αισθάνονται ότι εκβιάζονται.

Πέραν αυτών, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε και τις προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ για να υπάρξει νέα βελτιωτική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία και για μέτρα στήριξης των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων, ειδικά για όσους βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 55 – 55 ετών και είναι κοντά στη συνταξιοδότηση.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε προσεχείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.