«Παρών» θα δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την Πέμπτη την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να επιχειρήσει κι άλλα τέτοια παιχνίδια διμερούς διευθέτησης» και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών» στην τροπολογία.

Είπε ακόμη ότι ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όλες οι δικαστικές αποφάσεις είναι εκτελεστές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε δικαστικές αποφάσεις όπως αυτές για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ή το χαράτσι της ΔΕΗ, τους σχολικούς φύλακες, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, «όλες, δηλαδή, εκείνες τις αποφάσεις που αποκαλύπτουν τον αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση».

Κατήγγειλε, επίσης, όσους «θέλουν τη δικαιοσύνη επιρρεπή σε πιέσεις και ενδοτική σε εκβιασμούς» και προσπάθειες χαλιναγώγησής της.

Η βουλευτής διατύπωσε ενστάσεις και για την τροπολογία για τα έσοδα από τις εγκληματικές ενέργειες και τη διαχείρισή τους και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να δώσει τα χρήματα αυτά σε ερευνητικά προγράμματα γνωστών της, να τα δώσει για τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα που καταρρέει, με τους κρατούμενους να βρίσκονται σε απεργία πείνας.

«Οι συμπολίτες μας, από τα δυσθεώρητα χαράτσια δεν μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη» είπε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου και πρότεινε τα χρήματα να διατεθούν για να έχουν νομικό παραστάτη οι άποροι.

Η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ψηφίζεται σήμερα από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λογιστικό που συζητείται από το πρωί, και ήδη οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Δημήτρης Κυριαζίδης, ζήτσαν η αποκατάσταση των αποδοχών πρέπει να επεκταθεί και στους ένστολους.