Το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα ημέρα στη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των τελευταίων ετών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Προανήγγειλε ότι το φθινόπωρο θα γίνουν ανακοινώσεις για φορολογικές μειώσεις, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει στόσο να εξαντλήσει την τετραετία. Προτεραιότητα η αποκατάσταση των αδικιών, ανέφερε στην ομιλία του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε εύσημα στα μέλη του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου που δεν μετέχουν πια στην κυβέρνηση, λέγοντας πως όλοι παρήγαγαν σημαντικό έργο. «Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός, να στηρίζεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι επιθέσεις, συχνά άδικες» ανέφερε.

«Επιτελέστηκε πολύ σύντομα πολύ σημαντικό έργο. Μόλις πριν από δύο χρόνια, λίγοι πίστευαν θα τα καταφέρουμε. Σήμερα όλοι βλέπουν ότι η χώρα έχει κάνει άλματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόνο κάποιοι μικρόψυχοι ακόμη αρνούνται την πρόοδο, «αλλά όσο περνά ο καιρός θα μένουν μόνοι».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ό,τι πετύχαμε οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, αλλά και στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές.

«Φυσικά φάνηκαν και αδυναμίες, αλλά το συνολικό θετικό αποτέλεσμα το πιστώνεται η χώρα κι όχι μόνο κυβέρνηση. Η χώρα αντιμετωπίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Τώρα μιλάμε για το μέλλον, πριν από δύο χρόνια αποτρέπαμε την καταστροφή, κουβαλούσαμε ακόμη τις αμαρτίες του παρελθόντος».