Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με 223 ψήφους υπέρ και ενός «παρών».

Αναλυτικά, ψήφισαν 224 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Π.Λαγού ψήφισαν 223 βουλευτές και «παρών» ένας βουλευτής σε κάθε περίπτωση.

Προηγήθηκε μια θυελλώδεις συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές με ύβρεις, κατηγορίες και απειλές. Σόου έστησαν έξω από την Βουλή οπαδοί της ΧΑ.

Οι αναφορές των βουλευτών της ΧΑ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και οι κατηγορίες για πολιτική δίκη προκάλεσαν την παρέμβαση στην Ολομέλεια του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του Γ.Μουρούτη, σύμβουλου του πρωθυπουργού.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ διαφωνώντας με την διαδικασία, καθώς, όπως υποστήριξαν υιοθετώντας το ανάλογο επιχείρημα της Χ.Α., είχε παρέλθει το τρίμηνο που προβλέπεται για να συζητηθεί ένα αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας.

Ωστόσο, το επιχείρημα της Βουλής, όπως διατυπώθηκε και στην Διάσκεψη των Προέδρων, ήταν ότι είχε κλείσει για δυο εβδομάδες λόγω εκλογών και ότι ο χρόνος αυτός δεν προσμετράται στο τρίμηνο.

Προς τούτο δε κοινοβουλευτικοί κύκλοι επικαλούνται και την σχετική νομολογία.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν και οι βουλευτές της ΧΑ μαζί με τα τρία προφυλακισμένα στελέχη της οργάνωσης που πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τον Κορυδαλλό.

Μιχαλολιάκος: «Είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής»

Σε κλίμα έντασης, με υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές έγιναν οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος του «υπαρχηγού» Χρ. Παππά και του έτερου έγκλειστου στελέχους της οργάνωσης Ι. Λαγού κατά την συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας τους σχετικά με τα συμπληρωματικά αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής κ.ά. που τους αποδίδονται σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Το Κοινοβούλιο αν και μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε φρούριο λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να συγκρατηθούν οι χρυσαυγίτες συγγενείς, στελέχη και υπάλληλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που κατήλθαν από τα γραφεία του πρώτου ορόφου και μαζί με βουλευτές της Χ.Α. οργάνωσαν συγκέντρωση υποδοχής των τριών προφυλακισθέντων με συνθήματα και φωνές προκαλώντας πραγματικό πανδαιμόνιο στο περιστύλιο και στους χώρους της Βουλής και αμηχανία από την φρουρά της Βουλής, η οποία κατά τα άλλα φρόντισε πριν την έξοδό τους από την αίθουσα της Ολομέλειας να αποκλείσει τους γύρω διαδρόμους κλείνοντας τις πόρτες (!) που βρίσκονται περιμετρικά, ακόμα και εκείνην που οδηγεί στο περιστύλιο και στην κεντρική είσοδο προς την αίθουσα της Ολομέλειας. Έτσι, το σχέδιο φρούρησης της Βουλής όχι μόνον αποδείχθηκε διάτρητο, αλλά άφησε τα περιθώρια να εκδηλωθούν, για πρώτη φορά στα χρονικά, τέτοιες εικόνες προσβολής του κοινοβουλευτικού θεσμού και της δημοκρατίας.

Ένταση επικράτησε και κατά την συζήτηση των αιτήσεων άρσης της ασυλίας τους με φραστικές επιθέσεις και απειλές από πλευράς των εδράνων της Χ.Α. ενώ απειλήθηκαν και επεισόδια όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατσόπουλος όρθιος αποκαλούσε τους βουλευτές της οργάνωσης «Φασίστες» λέγοντάς τους «τσακιστείτε από δω μέσα». Έξαλλος ο χρυσαυγίτης Ι. Μίχος κινήθηκε εναντίον του αλλά συγκρατήθηκε από τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Πύρρο Δήμα ο οποίος ακούστηκε να του λέει «πήγαινε πίσω». Τελικώς ο κ. Μίχος επέστρεψε στα έδρανα της Χ.Α. και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Μιχαλολιάκος: «Είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής»




«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας»
είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του τρίτου κόμματος της χώρας οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για «να μας πάτε στο 2%, πήγαμε στο 10%» τόνισε ο Ν. Μιχαλολιάκος και ευχαρίστησε τους 536.000 Έλληνες που «σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που φυλακίζει βουλευτές».

Έκανε λόγο για «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας», της οποίας το εκλογικό αποτέλεσμα -αθροιστικά 31%- είναι κατά δύο μονάδες μικρότερο από το ποσοστό του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα για τη βασιλεία. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να φύγει, γιατί είναι επικίνδυνη για τον τόπο.

Ο αρχηγός της ΧΑ μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι «γνωρίζω προσωπικά, αυτά που είπε είναι αληθινά γιατί μου τα έχει πει δια ζώσης, διότι τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς όσο εγώ», λέγοντας ότι «τον γνώρισα στους εθνικιστικούς αγώνες το 1973 στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β’». Αναφερθείς στις συζητήσεις μαζί του υποστήριξε ότι «όποτε ήθελε να μου πει κάτι, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες». Μάλιστα ανέφερε ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη με τον οποίο, όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία η οποία είναι καταγεγραμμένη στο κινητό που του κατέσχεσε η αντιτρομοκρατική όπως και οι κλήσεις δύο υπουργών τους οποίους όμως δεν ονομάτισε. «Στο κινητό υπήρχε ένα όνομα και κάτι κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης. Ήθελε και αυτός επαφές. Θέλανε να μας προσεταιριστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, παραδέχθηκε ότι έχει όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς είναι στόχος τρομοκρατών, όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος έκανε μνεία στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση της ΧΑ λέγοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως η δολοφονία Τεμπονέρα από μέλη της ΝΔ, οι συγκρούσεις οπαδών ΝΔ – ΠαΣοΚ στην Καλαμάτα με ρόπαλα) δεν κατηγορήθηκαν η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ για συλλογική ευθύνη. Ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ. Βορίδης ως αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στην Σπάρτη, σημείωσε ο αρχηγός της ΧΑ.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος κατέληξε, λέγοντας ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. Έκανε δε λόγο για πολιτική δίωξη της Χ.Α. και πολιτική σκευωρία, δηλώνοντας αμετανόητος. «Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω και φυλακή», είπε, χρησιμοποίησε, δε, τους στίχους του Σολωμού: «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη», είπε ο αρχηγός της Χ.Α. για να καταλήξει: «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή· είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής».

Απάντηση Γ. Μουρούτη: Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α.

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει», δήλωσε ο Γιώργος Μουρούτης σχετικά με την αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του στη Βουλή.

Παππάς: Πολιτική η δίωξη από «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους»




Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο και ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς ενώ κατήγγειλε την εισαγγελέα των φυλακών ότι με άνωθεν εντολές «εξευτελίζει τον εαυτό της» και αρνείται άδειες στους κατηγορούμενους για να παραστούν στη Βουλή.

Έκανε λόγο για «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους» που έστησαν μια σκευωρία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη εις βάρος της ΧΑ, ενώ επικαλέστηκε δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου σε ομιλία του στην Πάτρα ότι οι προφυλακισμένοι θα έχουν μια «δίκαιη πολιτική δίκη», διερωτώμενος «υπάρχει πολιτική δίκη;».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες εις βάρος του, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «όταν δεν ήμουν μέσα, γιατί ρωτήσατε κοινό μας γνωστό, ‘τι κάνει ο Παππάς;’ Ενδιαφερθήκατε για μένα ή ζηλέψατε τη δόξα του πολιτικού σας μέντορα Ευάγγελου Αβέρωφ;»

Επικαλέστηκε μάλιστα δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη στον ίδιο ότι «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι χρυσαυγίτης, παρά συριζέος και κομμουνιστής».

Αλλά και άλλη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου «σε έτερο γνωστό», όπως είπε, ότι «αυτός είναι πολύ καλός (ο Χρ.Παππάς), πρέπει να τον κάνουμε δικό μας».

Ο κ. Παππάς άσκησε δριμύτατη επίθεση στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η «Ελλάδα διαθέτει έναν πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό», ενώ είπε ότι στη ΝΔ «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι που προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν, αλλά εμείς μένουμε πιστοί στις ιδέες μας».

Απέρριψε όσα του αποδίδονται, λέγοντας ότι οι μόνες κατηγορίες εις βάρος του είναι τα βιβλία και οι ιδέες του. «Με τα βιβλία θα κάνετε πολιτική δίκη;» αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έκαναν έρευνες στο σπίτι του στα Ιωάννινα, αναρωτήθηκε: «γιατί δεν ενσωματώθηκε στη δικογραφία και το βιβλίο του Β. Πολύδωρα που είχε και υμνητική αφιέρωση ΄΄στον ευπατρίδη΄΄ και ειδική αναφορά στον χουντικό πατέρα μου;».

Αναφέρθηκε όμως και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη εμφανίζοντάς τον να τον αποκαλεί «Χρηστάρα» και να του λέει στο γραφείο του «ρε συ πες του Ηλία (Κασιδιάρη) ότι και εγώ τα ίδια και χειρότερα έλεγα μικρός, ήμουν χειρότερο από αυτόν, αλλά πες του να χαμηλώσει τους τόνους».

Ενώ αναφέρθηκε και στην εκπρόσωπο της ΝΔ κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με την οποία, όπως είπε, γνωρίζονται καλά από τα Ιωάννινα, όπου κατάγονται και οι δυο, για να δηλώσει ότι δεν είναι αντισημίτης.

Σχετικά με τον όρο «ναζί» που του αποδίδουν, είπε ότι τον χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν άλλα πολιτικά επιχειρήματα, συμπληρώνοντας: «Ο Χίτλερ πέθανε στο Βερολίνο. Εσείς πεθαίνετε την Ελλάδα κάθε μέρα».

Πάντως επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τις εκδηλώσεις βίας στελεχών της οργάνωσης επικαλούμενος ομιλίες του σε συνεδριάσεις της Χ.Α. όπου εμφανίζεται να στρέφεται κατά της βίας όπως και κατά της σύγκλισης με «την αστική ακροδεξιά της ΝΔ». Επιτέθηκε δε και αυτός στον κ. Βορίδη, διερωτώμενος αν «έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κουμπάρα του Λεπέν;», ενώ επιτέθηκε και στον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη ότι δεν έχει το ηθικό βάρος να τον διακόπτει.

Γ.Λαγός: Αν μας πάτε σε δίκη, θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Αν έχετε τα κότσια να μας πάτε σε δίκη. Θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά για δύο μήνες» είπε, τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν θα σβήσει ποτέ».

«Ρεζιλευτήκατε στις ευρωεκλογές. Το 9,5% σας έφτυσε κατάμουτρα. Που είναι τα στοιχεία σας; Ακούστε τα όλοι, δίκη δεν θα γίνει. Τα στοιχεία είναι δήθεν και στηρίχτηκαν στο μίσος. Δεν το στήσατε καν με σοβαροφάνεια» πρόσθεσε.

«Πριν από 8,5 μήνες μας βάλατε χειροπέδες και μας περιφέρατε σαν να είμαστε οι χειρότεροι κακούργοι. Αυτοί είναι έξω και πολλοί ακόμη και μέσα εδώ» είπε ο Γιάννης Λαγός.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για «εμπάθεια» των ανακριτριών και του εισαγγελέα προς τη Χρυσή Αυγή. «Υπάρχει μια συμμορία που υποδύονται τους αστυνομικούς, τους ανακριτές, τους εισαγγελείς» τόνισε.

«Είναι τέτοιο το μίσος σας προς εμάς που στήσατε ένα γελοίο πράγμα. Βασιστήκατε στο ότι θα τρομοκρατήσετε τους χρυσαυγίτες, ότι θα διαλύσουμε. Πόσο έξω πέσατε» είπε.

Και πρόσθεσε: «Μπλέξατε άσχημα μαζί μας γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς που συγχρωτίζεστε» τόνισε.

Αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικής αυτουργίας, αλλά όπως είπε «τιμωρούμαι γιατί είμαι περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής και βουλευτής».

«Θέλουμε να αποδειχτεί ποιος φταίει, αλλά κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη μαθευτεί η αλήθεια», ενώ πρόσθεσε: «Άδικα τραβολογάτε και τον Πατέλη».


Xαρ.Αθανασίου: Οι κατηγορούμενοι θα έχουν δίκαιη δίκη

Μετά την τοποθέτηση των κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, το λόγο πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κατηγορούμενοι, όπως όλοι οι κατηγορούμενοι, θα έχουν δίκαιη δίκη.

«Καταλαβαίνω τη θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά θα έχουν δίκαιη δίκη» συνέχισε.

Σχολιάζοντας τα περί «σκευωρίας» ο κ. Αθανασίου τόνισε: «Δηλαδή συνωμότησε ένα βράδυ ολόκληρη η Δικαιοσύνη, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος;».

«Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας που λειτουργεί το κράτος δικαίου είναι ανεξάρτητη. Είτε το θέλουν μερικοί, είτε δεν το θέλουν. Και θα αντιμετωπιστούν με τα όπλα της Δημοκρατίας, με τις αρχές της συνταγματικής νομιμότητας και του κράτους δικαίου»
πρόσθεσε.

Προκλητική η είσοδος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή – Με συνθήματα τον υποδέχτηκαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Με συνθήματα εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», υποδέχτηκαν χρυσαυγίτες συγγενείς, μεταξύ των οποίων και η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία, βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος υπάλληλοι και στελέχη της Κ.Ο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να προκαλέσει με την είσοδό τους στη Βουλή επιτιθέμενος φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς», την ώρα που οι χρυσαυγίτες στο περιστύλιο της Βουλής του φώναζαν ρυθμικά «άκου αρχηγέ και άκου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.

Το «σόου» των χρυσαυγιτών προφυλακισμένων εντός του Κοινοβουλίου δεν είχε προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά με έναν Μιχαλολιάκο ωρυόμενο κατά του πολιτικού συστήματος.

Το πιο προκλητικό όμως έγινε έξω από τη Βουλή μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όταν συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν από τα μεγάφωνα τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Τις επόμενες ημέρες η διερεύνηση της υπόθεσης της ΧΑ συνεχίζεται με απολογίες βουλευτών στις ανακρίτριες

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 6 Ιουνίου θα απολογηθεί ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του μήνα ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολογηθούν η σύζυγος του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.

Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι Γιώργος Γερμενής για τις 17 Ιουνίου, ο Αντώνης Γρέγος για τις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

Προς το παρόν δεν έχει λάβει κλήση σε απολογία ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα δικηγόρων κατέθεσε προ ημερών φάκελο βάσει του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης έπαιξε κεντρικό ρόλο στο πογκρόμ κατά μεταναστών που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, μετά την άγρια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στην οδό Ηπείρου από αλλοδαπούς κακοποιούς. Ο φάκελος έχει ενταχθεί στη δικογραφία.