Με μια λακωνική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ κυρία Μίκα Ιατρίδη έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή της, επιβεβαιώνοντας έτσι τις έντονες φήμες που την έφεραν να επιλέγει και εκείνη την πόρτα της εξόδου από το κόμμα του κ. Π. Καμμένου.

Στην επιστολή της αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα δια της παρούσης να σας γνωστοποιήσω εγγράφως την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος ΄΄Ανεξάρτητοι Έλληνες΄΄».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κυρία Ιατρίδη φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης προτροπών των ψηφοφόρων της στην εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσου, όπου η ΝΔ ήλθε πρώτη (σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012) στις πρόσφατες ευρωεκλογές με 26% και οι ΑΝΕΛΛ απώλεσαν σχεδόν το μισό της δύναμής τους φτάνοντας στο 4,9% από 9,5%, να επιστρέψει στη ΝΔ. Προς το παρόν η ίδια επέλεξε την έξοδο από τους ΑΝΕΛΛ καθώς θεωρεί ότι το κίνημα έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ενώ για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστεύει, όπως έχει πει στο κόμμα της, ότι το μήνυμα των ΑΝΕΛΛ προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. «Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά», έχει αναφέρει σε σχετική επιστολή της προς τον κ. Καμμένο.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κυρία Ιατρίδη, λίγες ημέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Β. Καπερνάρου, η δύναμη της Κ.Ο. των ΑΝΕΛΛ έφτασε τους 13 βουλευτές, ενώ το σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών τους 22. Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη το πρωί (10.00) θα συνεδριάσει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους», σχολίασε το τέως κόμμα της μέσω του Γραφείου Τύπου.