Εντυπωσιακή καταγράφεται η επίδοση 38 δημάρχων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι εξελέγησαν στο β΄ γύρο των τοπικών εκλογών με ποσοστό άνω του 59%. Πρόκειται για 10 υποψηφίους που διεκδίκησαν το δημαρχιακό θώκο στην Αττική (Ιλίου, Χαϊδαρίου, Ελευσίνας, Γλυφάδας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και 28 στην υπόλοιπη χώρα, συγκεντρώνοντας εκλογικά ποσοστά – ρεκόρ.

Ο κ. Νίκος Ζενέτος, ο οποίος το 2010 είχε εκλεγεί δήμαρχος Ιλίου με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, επανεκλέγεται με ποσοστό 69,30% και κρατά τα σκήπτρα της εκλογής με το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά.
Ακολουθεί με ποσοστό 68,56% ο κ. Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος διεκδίκησε με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) το δήμο Χαϊδαρίου και κέρδισε την εκλογική μάχη απέναντι στον κ. Ανδρέα Μποζίκα.
Ποσοστό 68,49% συγκέντρωσε ο κ. Βασίλης Περγαλιάς στο Δήμο Τανάγρας Βοιωτίας καταφέρνοντας να νικήσει τον μέχρι τώρα δήμαρχο κ. Ευάγγελο Γεωργίου.
Επίσης, στο Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης ο κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης επικράτησε με ποσοστό 67,65% «εκτόπισε» από τη διοίκηση του δήμου τον κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο.
Το ίδιο έγινε στην περιοχή της Ροδόπης, στο δήμο Μαρωνείας – Σαπών, όπου ο κ. Ιωάννης Σταυρίδης, με ποσοστό 67,33% υποσκέλισε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Ηλία Ιωαννάκη.
Με ποσοστό 66,87% ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, προερχόμενος από τη ΝΔ, επικράτησε απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό.
Στην Κω, επίσης, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης έλαβε ποσοστό 66,18%, επικρατώντας έναντι του επί σειρά ετών δημάρχου κ. Κώστα Καΐσερλή.
Πολύ μεγάλο ποσοστό (65,35%) κατέγραψε στο β΄ γύρο και εξελέγη ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης στο Δήμο Θερμαϊκού που κέρδισε στην εκλογική μάχη με τον κ. Γιώργο Τσαμασλή.
Επίσης, στο Δήμο Πάρου, επικράτησε με ποσοστό 64,90% ο κ. Μάρκος Κωβαίος, στο δήμο Ελευσίνας ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς με 64,06% και στο Δήμο Παλλήνης ο κ. Αθανάσιος Ζούτσος με 63,66%.
Θεαματικό ήταν το ποσοστό (63,53%) που συγκέντρωσε σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ο ιατρός κ. Κώστας Πελετίδης, ο οποίος, κατήλθε στις εκλογές με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και εξελέγη δήμαρχος Πατρέων.
Ο επί σειρά ετών δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη κ. Συμεών Δανηλίδης επανεξελέγη με 63,48% ενώ στην Αττική δήμαρχος Γλυφάδας εξελέγη με 62,96% ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Παπανικολάου.