Κάλεσμα συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και προσώπων του χώρου «χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της Κυριακής έδειξαν τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, απευθύνει με δήλωση στην εφημερίδαΤα Νέαο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα: να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ.Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Τα αποτελέσματατου α’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έδειξαν τις βαθιές και ζωντανές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης. Εχουμε μια εξαιρετική αφετηρία συσπείρωσης για τον β’ γύρο και τις ευρωεκλογές.

»Είδαμε επίσης την Κυριακή τα όρια των δημοσκοπήσεων και την ανάγκη αναμονής των πραγματικών εκλογικών αποτελεσμάτων που τώρα διαμορφώνονται. Κάποιοι -την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι-μετά τα δεδομένα της Κυριακής έθεσαν ζήτημα εκλογών/δημοψηφίσματος κατά της πολιτικής εξόδου από την κρίση και το Μνημόνιο.

»Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές έθεσε το κεντρικό ζήτημα: την ανάγκη να διασφαλισθεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Όπως επίσης να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

»Εχουμε επίσης τη συνταγματική υποχρέωση να αγωνιστούμε κατά των εκφραστών του ναζισμού και της βίας. Είναι συνεπώς τώρα η ώρα της συσπείρωσης, της ενότητας και της κινητοποίησης όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου μας, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις. Τους καλώ όλους σε εθνική και παραταξιακή πανστρατιά».