Για συντονισμένη προσπάθεια να ματαιωθεί το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Από το πρωί, σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας από την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Μιχελάκη να ματαιωθεί το από καιρό προγραμματισμένο δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη δηλαδή του νερού. Με εγκυκλίους, εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές ενορχηστρώνουν την παρεμπόδιση του δημοψηφίσματος που οργανώνουν η πρωτοβουλία SOSτε το νερό και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης αύριο παράλληλα με τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δ.Βίτσας.

    Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα «η αντιδημοκρατική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά επιθυμεί την απαγόρευση του δημοψηφίσματος, ενώ μια δημοκρατική κυβέρνηση θα διευκόλυνε την έκφραση της θέλησης του λαού».

    Ο κ. Βίτσας εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι «ο λαός της Θεσσαλονίκης με τη μαζική του συμμετοχή αύριο θα ματαιώσει τα σχέδιά της και θα αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού», ενώ παράλληλα «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δε θα αφήσει κανένα περιθώριο υλοποίησης του σχεδίου καταστροφής που απεργάζεται η κυβέρνηση».

    «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω απειλές και μεθοδεύσεις που δηλητηριάζουν το προεκλογικό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας με τη ψήφο του θα φροντίσει ώστε οι σημερινές αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης Σαμαρά να είναι από τις τελευταίες» καταλήγει η δήλωση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.