Σε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Άρη Σπηλιωτόπουλου προχώρησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το δίλημμα στην Αθήνα είναι πολύ συγκεκριμένο».

«Θα αφήσουμε την πόλη στην αδράνεια και σε όσους θέλουν την αναρχία; Ή θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη, για να πάει η Αθήνα μπροστά; Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός έφτασε στη Μεσσηνία και κατευθυνόμενος προς την Πύλο, όπου την Κυριακή θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, σταμάτησε στην Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με φίλους του κι έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες του που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

Ο κ. Σαμαράς γευμάτισε σε γνωστό μεζεδοπωλείο με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, τοπικά στελέχη και φίλους του.

Νωρίτερα, το Σάββατο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι στο Κατάκολο της Ηλείας και από εκεί ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν νέα έργα, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, εάν συνυπολογιστούν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, το έργο θα αγγίξει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.