Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία, δύο 24ωρα πριν την πρώτη εκλογική μάχη: τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στην Πάτρα, όπου στις 19:30 θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη ΔΕΘ, απ’ όπου εξήγγειλε τη δημιουργία 550.000 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2018.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της αναμέτρησης της 18ης Μαΐου, σήμερα, Παρασκευή (19:30), θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά. Στο βήμα της συγκέντρωσης θα ανέβουν, επίσης, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Αλ.Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου (19:30) στην πλατεία Ομονοίας.

Την Πέμπτη, στο κεντρικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη να δοθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας, να υπάρξει ευρωπαϊκή και βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ απευθύνθηκε στον κ. Γιούνκερ, ρωτώντας τι συνέβη στις Κάννες, χωρίς να λάβει απάντηση.