Προβάδισμα 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.

Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά στο ερώτημα αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολιτική αστάθεια στη χώρα, οι γνώμες είναι μοιρασμένες.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% και η ΝΔ 20,3%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,7%, το Ποτάμι με 5,4%, η Ελιά με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 1%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό χαμηλότερο της μίας μονάδας (0,9%). Στο 13,3% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.

Από τους πολίτες που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην δημοσκόπηση, η πλειονότητα χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές πολύ ή αρκετά σημαντικές.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, το 85% δηλώνει ότι θα ψηφίσει και το 10% δηλώνει ότι μάλλον θα ψηφίσει.

Το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ διαφωνεί το 39% των ερωτηθέντων.

Το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τη θέση αυτή συμφωνεί το 39%.

Με τη θέση ότι θα κινδυνεύσει η οικονομία από ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί το 40% των ερωτηθέντων, αλλά το 50% διαφωνεί.

Τέλος, στο ερώτημα της πολιτικής αστάθειας, το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.