Τη μετωπική, ευθεία και ανοικτή πολιτική σύγκρουση με τονΑλέξη Τσίπραεπιλέγει για την τελευταία εβδομάδα προ των ευρωεκλογών οΑντώνης Σαμαράςπου έδειξε το βράδυ της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη πως θα κινηθεί έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση φίλων και οπαδών της ΝΔ, σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ευθέως ότι καλεί το λαό σε πολιτική ανωμαλία.
Υιοθετώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε δημόσια, όπως είπε τον κ. Τσίπρα, ως τον«υπονομευτή της εθνικής μας προσπάθειας».
«Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν όχι για το Ευρωκοινοβούλιο αλλά για να πέσει η κυβέρνηση! Και να γίνουν εθνικές εκλογές»τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου και είπε με έμφαση και σε υψηλούς τόνους, θέτοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρό του:«Εμείς θέλουμε σταθερότητα και να προχωρήσουμε στο μεγάλο άλμα για το αύριο. Αυτός καλεί ουσιαστικά τον Ελληνικό λαό να συμπράξει μαζί του σε πολιτική ανωμαλία».
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο λαός θα δώσει την απάντησή του σε «όσους ετοιμάζουν τέτοια σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι την ώρα που η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια σταθερή πορεία, για να κρατήσει για πάντα όσα με τόσες θυσίες έχει κατακτήσει, ο κ. Τσίπρας «ζητά την ψήφο του λαού για να τα κλοτσήσουμε όλα αυτά» και συνεχίζει:«Για να σωθεί ο ίδιος και η παρέα του, επενδύει στην καταστροφή!Ο Ελληνικός λαός, όμως, είναι πια ώριμος. Είναι πληγωμένος ναι, αλλά είναι ώριμος».
Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, όπως ήταν αυτονόητο, για νίκη της ΝΔ στις εκλογές, που κατά τον κ. Σαμαράς κλείνουν μια δύσκολη πορεία και μια περίοδο μεγάλων θυσιών του Ελληνικού λαού.
«Τώρα κλείνει η περίοδος των μνημονίων, των θυσιών και της ανεργίας»τόνισε με έμφαση, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και υπερασπίστηκε τα όσα έχουν γίνει σε οικονομικό επίπεδο. «Δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας. Δεν υπάρχει άλλο προς τα «κάτω». Μόνο «πάνω» υπάρχει από δω και μπρος» τόνισε.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει το καινούργιο Αναπτυξιακό πρότυπο που προβλέπει ότι ως το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο που είχε πριν από την κρίση.