Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα ακόμη και στην περίπτωση που η ΝΔ και η Ελιά δεν λάβουν υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν αλλάζει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του για αλλαγή του ονόματος της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο δίλημμα Βενιζέλου, ο Κυρ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι «η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία συνδέει το όποιο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για την Ελιά με εγχώριες πολιτικές εξελίξεις» και επισήμανε: «Η συζήτηση υπονομεύειακριβώς τη σταθερότητα που θέλουμε όλοι να διασφαλίσουμε».

«Η κυβέρνηση έχει αντέξει και πρέπει να αντέξει και μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε και παρατήρησε πως όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε εναντίον της μετονομασίας της «Νέας Δημοκρατίας» σε «Νέα Ελλάδα», σημειώνοντας πως το όνομα της ΝΔ έχει ιστορία δεκαετιών στον ελληνικό πολιτικό στίβο και χαρακτηρίζοντας «πολύ παλιό» το «Νέα Ελλάδα».