Ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή τονίζει εκ νέου ότι δεν στηρίζει καμία πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας είχε δηλώσει ότι μεταξύ αυτών που στηρίζουν τον συνδυασμό του ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η επιστολή του συνθέτη έχει ως εξής:

«ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκα να στείλω στον τύπο για να διαψεύσω ότι δήθεν στηρίζω κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και ήδη πληροφορούμαι ότι χθες ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζω «μαζί με άλλους καλλιτέχνες» υποψήφιο Δήμαρχο.

Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου.

Αθήνα, 14.5.2014

Μίκης Θεοδωράκης»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δρίτσας ενημερώθηκε για την αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη όταν βγήκε από το στούντιο του Mega μετά το «ντιμπέιτ» των τριών βασικών υποψηφίων για τον Δήμο Πειραιά. Ως πρώτο σχόλιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σέβεται την προσωπικότητα του μουσικοσυνθέτη και ζήτησε ήδη να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των υποστηρικτών.

Η επίσημη δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Το λιμάνι της αγωνίας» έχει ως εξής:

«Αποδεχόμαστε τη διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο απεριόριστος σεβασμός στην προσωπικότητά του δε μας επιτρέπει να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Παρακαλούμε, όπου δημοσιεύτηκε, να αποσυρθεί η υπογραφή».

Απαλείφεται και άλλη «επώνυμη» υπογραφή

Με νεότερη ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου κ. Δρίτσα παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε πρόβλημα και με άλλη «επώνυμη» στήριξη του συνδυασμού. Αυτή τη φορά το όνομα που θα αφαιρεθεί είναι του πειραιώτη συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου, γνωστού μεταξύ άλλων και από το έργο του «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι στο κείμενο συμπαράστασης για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα στο Δήμο Πειραιά συμπεριελήφθη εκ παραδρομής η υπογραφή του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου και ζητάμε συγνώμη γι’ αυτό».