Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και άλλα 99 άτομα από το χώρο του πολιτισμού στηρίζουν την υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πειραιά κ. Θοδωρή Δρίτσα, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά είπε επιπλέον ότι από παντού έχει μηνύματα θετικά για τον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής και κατεβαίνει στην εκλογική μάχη διεκδικώντας τον δήμο με αξιώσεις.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι στον 2ο γύρο και ανέφερε «δυνατά» ονόματα από τον χώρο του πολιτισμού που στηρίζουν το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» μεταξύ των οποίων οι: Μίκης Θεοδωράκης,Μάνος Στεφανίδης,Νίκος Διαμαντής, Γιάννης Αδαμάκης , Γιώργος Ανδρέου , Χάρης Βρόντος, Κάτια Γέρου , Κώστας Γιαβρόγλου , Χάρης Γολέμης , Νίκος Δαφνής, Κώστας Δουζίνας, Γιάννης Ζουγανέλης , Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος , Νίκος Θεοτοκάς , Γιώργος Καρυπίδης, Κυριάκος Κατζουράκης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κοντός, Παναγιώτης Κουνάδης, ΄Αννα Κουρή, Θάνος Μικρούτσικος, Κώστας Παπαγεωργίου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαϊωάννου, Γιάννης Πατίλης, Δημήτρης Πουλικάκος, ΄Αλκης Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ντίνος Σιώτης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Βάσιας Τσοκόπουλος, Δημήτρης Φόρτσας, Διονύσης Χαριτόπουλος.

Το κείμενο συμπαράστασης υπογεγραμμένο

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Δρίτσας σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρουσιάζουμε σήμερα ονόματα ξεχωριστών ανθρώπων που θέλησαν να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας για τον Πειραιά . Είναι μεγάλη τιμή για μας και τους ευχαριστούμε όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Θέλουμε να δηλώσουμε πως μία τέτοια στήριξη από το Μίκη Θεοδωράκη και άλλους σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων , των τεχνών , των επιστημών μας δεσμεύει και μας γεννά πρόσθετες ευθύνες . Κρατώ της έκφρασή τους : ‘’ … ονειρευόμαστε πάλι τον Πειραιά όρθιο , παραγωγικό , παρεμβατικό , αληθινό λιμάνι πολιτισμού και παιδείας ‘’ . Αυτό είναι και το δικό μας όραμα . Να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη σύγχρονη , όμορφη, ζωντανή και ανθρώπινη . ΄Ένα αληθινό λιμάνι πολιτισμού και παιδείας !ότι «είναι μεγάλη τιμή για μας και τους ευχαριστούμε όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Θέλουμε να δηλώσουμε πως μία τέτοια στήριξη από το Μίκη Θεοδωράκη και άλλους σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών μας δεσμεύει και μας γεννά πρόσθετες ευθύνες. Κρατώ την έκφρασή τους :‘’ονειρευόμαστε πάλι τον Πειραιά όρθιο, παραγωγικό, παρεμβατικό, αληθινό λιμάνι πολιτισμού και παιδείας ‘’. Αυτό είναι και το δικό μας όραμα. Να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη σύγχρονη, όμορφη, ζωντανή και ανθρώπινη. ΄Ένα αληθινό λιμάνι πολιτισμού και παιδείας!»

Για το προεκλογικό σποτ του συνδυασμού ο κ. Δρίτσας είπε ότι το σκηνοθέτησε ο κ. Θανάσης Ρεντζήςμε τη συμμετοχή τουκ. Γιώργου Κιμούλη, αφηγήτρια τηνκυρία Κάτια Γέρου,ενώ τη μουσική έγραψε, ειδικά για το σποτ, οκ. Θάνος Μικρούτσικος.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε ότι κατά τη συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με την κυρία Βαλεντίνα Μετβιένκο, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας είπε στον κ. Τσίπρα πως είχε καλές σχέσεις με τον κ. Δρίτσα (είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδας – Ρωσίας), και αυτό το θεωρεί «δείγμα συμπάθειας» και του δίνει αισιοδοξία.