Στις 8 το βράδυ της Κυριακής δημοσιεύεται από το Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου η απόφαση για την ανακήρυξη των κομμάτων προκειμένου να προχωρήσουν στις ευρωεκλογές Θα συνεδριάσει υπό την Προεδρία του αντιπροέδρου του ΑΠ Γ. Χρυσικού.

Το κρίσιμο θέμα είναι η ανακήρυξη ή μη του κόμματος της Χρυσής Αυγής αλλά και του νέου κόμματος που θεωρείται ως εφεδρική λύση για τις ευρωεκλογές .

Το επίμαχο θέμα είναι αν στην ανακήρυξη συνυπολογισθούν από τους αρεοπαγίτες και τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως , αν αποδεχτούν το Καταστατικό που τους έχει υποβληθεί ή εκείνο που βρέθηκε στο αρχείο του προφυλακισμένου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος θεωρούνταν κατά το κατηγορητήριο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης . Σε αυτό υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν σεβασμό σε άλλες ιδέες όπως αυτές υπό Εθνικοσοσιαλισμού και οργάνωση σύμφωνα με άλλα πρότυπα.

Ζητούμενο είναι και το κατά πόσο ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση από δικαστές μπορεί να πάρει το «πράσινο» φως για να πάρει μέρος σε μιά εκδήλωση της Δημοκρατίας!

Υπάρχουν και οι φωνές που επιμένουν ότι δεν νοείται αποκλεισμός κόμματος από τις εκλογές ,πριν καταδικαστούν οι βουλευτές αμετάκλητα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!