Προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χιούμορ, αλλιώς δεν εξηγείται η κίνησή τους να εντάξουν στην προεκλογική τους καμπάνια τον όρο «Νέα Ελλάδα» που χρησιμοποιεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η ΝΔ και ειδικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο «Νέα Ελλάδα» την οποία κατά τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η ΝΔ εκφράζει το παλαιό και την Παλαιά Ελλάδα.
Παιχνίδι με τις λέξεις; Μάλλον όχι. Και όπως φαίνεται αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η οικειοποίηση του συνθήματος και του όρου που η ΝΔ πρώτη χρησιμοποίησε. Μάλιστα ήδη εμφανίστηκε και ηλεκτρονική σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο «Νέα Ελλάδα», (neaellada.gr), ενώ προβάλλεται και στα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος.
Πολλοί ξαφνιάστηκαν μόλις το είδαν και το πληροφορήθηκαν, ενώ στη ΝΔ εξοργίστηκαν. Δεν το συζητάνε ούτε για αστείο να γίνεται χρήση του όρου και η εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Ασημακοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση και ύψωσε τους τόνους της κριτικής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Hεκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότι στην «απόλυτη πολιτική του γύμνια, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της ΝΔ για τη Νέα Ελλάδα.
«Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…» τόνισε η κυρία Ασημακοπούλου.