Ντέρμπι στην Περιφέρεια Αττικής, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Πειραιά, χωρίς καθαρό φαβορί στον δεύτερο γύρο, αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Κάπα Research στις τρεις εκλογικές μάχες της προσεχούς Κυριακής oι οποίες θα κρίνουν τις πολιτικές εντυπώσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο φαίνεται να ξεκαθαρίζουν στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Πειραιά, αλλά όχι και στον Δήμο Αθηναίων. Οι διαφορές μεταξύ τους, όμως, διαρκώς μειώνονται, με αποτέλεσμα να θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή.
Στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο κ. Ι. Σγουρός με 23,5% και ακολουθεί η κυρία Ρένα Δούρου με 20,6%. Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 13% χωρίς όμως να φαίνεται ικανός να τους απειλήσει. Η διαφορά των δύο πρώτων μειώθηκε από τις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες τον περασμένο Μάρτιο στις 2,9 μονάδες επτά ημέρες πριν από τις εκλογές και δείχνει πιθανό να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Με αυτά τα δεδομένα, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιος θα επικρατήσει στον β’ γύρο, ο οποίος όμως φαίνεται ότι θα είναι οριστικά υπόθεση των υποψηφίων που στηρίζονται από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ ο πρώτος και από τον ΣΥΡΙΖΑ η δεύτερη. Τέταρτος με 8,7% κατατάσσεται ο υποψήφιος του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης και ακολουθούν ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ κ. Π. Χαϊκάλης και της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Παναγιώταρος.
Στον Δήμο Αθηναίων εξακολουθεί να προηγείται ο κ. Γ. Καμίνης με 23,3%, με τον κ. Α. Σπηλιωτόπουλο να ακολουθεί με 16,5% και τον κ. Γ. Σακελλαρίδη να διεκδικεί κι εκείνος την είσοδο στον δεύτερο γύρο με 15,8%. Τα ποσοστά του κ. Καμίνη δείχνουν να υποχωρούν από τον περασμένο Μάρτιο και των κ.κ. Σπηλιωτόπουλου και Σακελλαρίδη να αυξάνονται, μειώνοντας τη διαφορά τους από τον δήμαρχο Αθηναίων, σε 6,8% και σε 7,5% αντίστοιχα. Επειδή όμως η εκλογική περίοδος που υπολείπεται είναι ελάχιστη, εκτιμάται ότι ο κ. Καμίνης θα είναι παρών στον β’ γύρο και θα αναμετρηθεί με έναν εκ των δύο. Την εκλογική του δύναμη εμφανίζεται να αυξάνει ελαφρά και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρης, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να ελπίζει περάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ αντιθέτως υποχωρούν τα ποσοστά του κ. Ν. Κακλαμάνη (7,2% έναντι 9,7% τον Μάρτιο).
Μάχη του δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Ι. Μώραλη στον δεύτερο γύρο δείχνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research, καθώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας δεν δείχνει ικανός να τους απειλήσει. Ο κ. Μιχαλολιάκος προηγείται με 32,8% έναντι 25,9% του κ. Μώραλη και 17,3% του κ. Δρίτσα. Οι ψηφοφόροι του κ. Δρίτσα, όμως, καθώς και της υποψήφιας του ΚΚΕ κυρίας Ελπίδας Παντελάκη (6,2%) φαίνεται ότι θα κρίνουν και τον τελικό νικητή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ