Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, «του προοδευτικού πόλου που συγκροτήθηκε, ώστε να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις», έθεσε ως εκλογικό στόχο, από τον Βόλο, όπου παραχώρησε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, ο Φώτης Κουβέλης.

«Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις» ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επανέλαβε την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, μετά τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία. Σημείωσε, εξάλλου, ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.

«Η προοδευτική κεντροαριστερά» είπε «δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ούτε προσδεδεμένη στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση». Σχετικά με ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή σε κάλπη εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές η αρνητική δυναμική των μέτρων, που έρχονται, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014».

Πριν αναχωρήσει από την πόλη κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, για ανανέωση της θητείας του, τονίζοντας ότι ο Βόλος με τη μεγάλη ιστορία δημοκρατικών αγώνων δεν μπορεί παρά να τιμήσει τις παραδόσεις της, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Πρωτοβουλία μετά τις εκλογές

Την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές εξήγγειλε εκ νέου ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.

«Η προοδευτική κεντροαριστερά» είπε «δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών ούτε προσδεδεμένη στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες, τόνισε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών, η αρνητική δυναμική των μέτρων που έρχονται είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014.