Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ οΑντώνης Σαμαράςτο μεσημέρι της Πέμπτης, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές του με τη φράση «ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου» να κινητοποιηθούν για τη μάχη των εκλογών.
Ο Πρωθυπουργός, από την αίθουσα Γερουσίας της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης σήκωσε τους τόνους έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνοντας με σαφή τρόπο τη στρατηγική του τις επόμενες ημέρες έως τις κάλπες: σκληρή γραμμή, υψηλοί τόνοι και επιθετική ρητορική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με παράλληλη ανάδειξη της κυβερνητικής πολιτικής και του διλήμματος των εκλογών.
Η αύξηση της συσπείρωσης και η ενίσχυση των υποψηφίων της ΝΔ είναι ο βασικός στόχος της ΝΔ και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε με ένταση στους βουλευτές και στα παριστάμενα «γαλάζια» μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ζήλο για ενεργή συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η χαλαρότητα της ψήφου και το ενδεχόμενο αποχής των γαλάζιων ψηφοφόρων από την κάλπη.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός απαίτησε από τα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ «να στηρίξουν εμπράκτως την παράταξη και τις επιλογές της», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι γνωρίζει για τη χαλαρή στάση πολλών, ακόμα και για τις παρασκηνιακές κινήσεις τους με τις οποίες εμμέσως ενισχύουν άλλους υποψηφίους εκτός των επιλογών της ΝΔ.
«Να δώσετε τον αγώνα ως το τελευταίο λεπτό. Να γυρίσετε όλη τη χώρα»τους είπε και αφού προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην απόγνωσή του θα επιδιώξει την πόλωση και θα προσπαθήσει να φέρει διχασμό, ζήτησε να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει.
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ιδιαίτερα επιθετικός έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρώτησε ρητορικά: «Τι θα κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;». Υποστήριξε ότι θα εξαφανιστούν όταν περάσει η κρίση και είπε με έμφαση ότι αναδείχθηκαν καταγγέλλοντας τα μνημόνια και θρέφονται από την κρίση.
«Γι’ αυτό προσπαθούν να επαναφέρουν την κρίση. Νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν τις πόλεις, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες ανομίας, όταν οι μετανάστες έμπαιναν ανενόχλητοι στην χώρα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα, για αυτό θέλει νέα μνημόνια όμως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».
Κατά τον κ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα, είναι συνώνυμο της αστάθειας και έχει σημαία του και βασική του επιδίωξη την αστάθεια και προειδοποίησε την ηγεσία του, ότι δεν «θα τους περάσει».

O Πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ θυμίσουν στους πολίτες μεταξύ άλλων ότι: α)«στελέχη τους και βουλευτές τους υπερασπίζονται εργολαβικά τρομοκράτες καταδικασμένους για δολοφονίες και τους οποίουςποτέ δεν τους αποδοκίμασανκαι β) «υποψήφιος ευρωβουλευτής τους, με δηλώσεις του αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις αποτελούν ορόσημο για το εάν η χώρα θα κάνει άλμα μπροστά ή θα επιστρέψει στο παρελθόν. Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, διότι με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα, ορισμένοι τα θεωρούσαν αδιανόητα και αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, την έξοδο στις αγορές, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, στο τέλος της ύφεσης και την ανάκαμψη που πλησιάζει.
«Ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης» είπε ο κ. Σαμαράς και υποσχέθηκε καλύτερες ημέρες με την επισήμανση πως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια ούτε νέα μέτρα λιτότητας.
«Το 2020 θα έχουμε ανακτήσει το προ κρίσης επίπεδο αλλά σε υγιείς βάσεις και χωρίς τις παθογένειες. Φθάνει να μείνουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει και αυτό θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή, βγαίνουμε από ένα άρρωστο χθες. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την ύστατη μάχη να μας γυρίσουν στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στον ίδιο και στην παράταξή του τη δύναμη να ξεπεράσει τις τελευταίες «αντιστάσεις από τους νοσταλγούς της παρακμής και να κάνουμε το άλμα στο αύριο».

ΣΥΡΙΖΑ: Άκρως διχαστική και τρομολάγνα η ομιλία Σαμαρά

Για μία «άκρως διχαστική και τρομολάγνα» ομιλία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το «επιτυχημένο έργο του μνημονιακού κ. Σαμαρά» είναι οι αυτοκτονίες, οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς και η μετανάστευση νέων ανθρώπων.

«Με μια άκρως διχαστική και τρομολάγνα ομιλία προς την Κ.Ο του κόμματός του ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό – Μερκελισμό αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας:

«Πράγματι ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας, ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί, ποτέ δεν μετανάστευσαν μεταπολιτευτικά τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί, ποτέ δεν βρέθηκαν εκτός υγειονομικής και ασφαλιστικής κάλυψης τόσοι πολλοί, ποτέ δεν είδαμε ξανά τις τελευταίες δεκαετίες τόσους πολλούς συνανθρώπους μας να ψάχνουν τα σκουπίδια. Αυτό είναι το επιτυχημένο έργο του μνημονιακού κ. Σαμαρά».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο, που μας εισάγει σε μια νέα μνημονιακή εποχή επιταχύνοντας τις πολιτικές λιτότητας» εκείνος «προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό λέγοντας του πως τα μνημόνια τελειώνουν».

«Μπορεί η κοροϊδία να έπιασε στις εκλογές του Ιουνίου του ’12, τώρα όμως ο λαός τον έμαθε για τα καλά και τον περιμένει. Η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής του κ. Σαμαρά πλησιάζει» κατέληξε.

Η αντίδραση των ΑΝΕΛ

«Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης» ζήτησαν οι ΑΝΕΛ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, σχολιάζοντας παράλληλα παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Αντώνης Σαμαράς (Φεβρουάριος 2013): ‘Τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε’. Η πτήση ακυρώθηκε. Αντώνης Σαμαράς (Νοέμβριος 2013): ‘Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ’. Το φως δεν άναψε. Αντώνης Σαμαράς (Μάιος 2014): ‘Χαιρετίζουν όλοι την ύφεση που τελείωσε και την ανάκαμψη που πλησιάζει’. Δεν τον πιστεύει πλέον κανείς. Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης τώρα» ανέφεραν.