Καμία αναφορά σε μείωση τελών δεν κάνει ο Γιώργος Καμίνης στην έκθεση αξιολόγησης που έχει υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών, υποστήριξε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της «Ανοιχτής Πόλης», στα Προπύλαια το βράδυ της Κυριακής.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης, αν και ο κ. Καμίνης μιλάει για μείωση τελών στην προεκλογική του εκστρατεία, στην πραγματικότητα, στην έκθεση αξιολόγησης που έχει υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται αύξηση των δημοτικών τελών. Μάλιστα -είπε ο κ. Σακελλαρίδης- στην έκθεση εισηγείται ακόμη και επιβάρυνση των κλειστών διαμερισμάτων με τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

«Και βεβαίως» πρόσθεσε, «μεταφορά των χρεών των πολιτών προς τον δήμο σε εισπρακτικές εταιρείες».

Ο κ. Σακελλαρίδης κατηγόρησε επίσης, τον δήμαρχο Αθηναίων για «δημιουργική λογιστική» αφού στις 20.000 μερίδες -που «διαφημίζει» ότι διανέμονται καθημερινά στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου- συμπεριλαμβάνει το φαγητό των παιδικών σταθμών, που είναι ούτως ή άλλως δουλειά του δήμου και την εφάπαξ βοήθεια που διανέμεται από τον Κόμβο Αλληλεγγύης, κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμος χορηγός για να διανεμηθεί κάποια δωρεά.

«Διαφωνούμε κάθετα με τη λογική της φιλανθρωπίας μέσω χορηγών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και υποστήριξε ότι ο κ. Καμίνης δε συνάντησε ποτέ δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, δεν στήριξε τις αγορές χωρίς μεσάζοντες και εγκατέλειψε κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, όπως τα δημοτικά ιατρεία.

Σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πόλη. Του καταλόγισε ότι «ακολουθεί τη γραμμή Μπαλτάκου, ψαρεύοντας στα θολά ακροδεξιά νερά» και ότι η απάντησή του σε κάθε πρόβλημα της πόλης είναι «ο ακροδεξιός λαϊκισμός».

Απευθυνόμενος και στους δυο υποψηφίους, τους επέκρινε διότι δεν πήραν θέση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Και υπενθύμισε ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σπηλιωτόπουλου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ Μανώλης Αγγελάκης παραιτήθηκε διότι, όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, στον συνδυασμό δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.