Απέκλεισε το «σημερινό ΠΑΣΟΚ» από την πρωτοβουλία ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς, την οποία προανήγγειλε ότι θα αναλάβει μετά τις ευρωεκλογές, ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αντιδρώντας στο σχόλιο Βενιζέλου για την πρότασή του, απάντησε ότι η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς θα γίνει σε προοδευτική κατεύθυνση και πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση σε αυτήν.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Τρίπολη, ο Φ.Κουβέλης μίλησε για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς σε προοδευτική κατεύθυνση μετά τις ευρωεκλογές, πρόταση που διατύπωσε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.

Σημείωσε, όμως, ότι «η σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί μια βαθύτατα συντηρητική πολιτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας με την ΝΔ, την οποία ανανέωσαν μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, με χρονικό ορίζοντα το 2018».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε «τη σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ» από την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, όπως ο ίδιος θα την προωθήσει.

Τόνισε, δε, ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη προχωρήσει στη συμπαράταξη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» και αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μετά τις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από την καταγραφή της συμπαράταξης».

Με τον τρόπο αυτό, ο Φ.Κουβέλης απάντησε στο σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.

Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Κουβέλη σχετικά με τον διάλογο για τη μεγάλη κεντροαριστερά, μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος -μιλώντας στο Mega το πρωί της Κυριακής- εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό που έχει πει ο ίδιος εδώ και καιρό. Και πρόσθεσε ότι η πρόταση που είχε γίνει από το Συνέδριο, ακόμα, του ΠΑΣΟΚ, ισχύει πάντα και ότι η πόρτα της «Ελιάς» είναι ανοιχτή. Παρατήρησε, όμως, ότι ο κόσμος, στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσει ένα μήνυμα για το ποιος ήταν σωστός μέχρι σήμερα και ποιος όχι.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ο Φώτης Κουβέλης εξέφραζε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, στη βάση συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, μετά τις ευρωεκλογές. Τόνιζε, ωστόσο, πως η πρόταση θα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ εφόσον διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ.