«Όταν κάποιος προτείνει δημοψηφίσματα για διάφορα ζητήματα, θα μας πει και τη θέση του στα ζητήματα;» Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Mega, τα όσα είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περί δημοψηφισμάτων για σειρά θεμάτων.

Ιδιαίτερα για το θέμα του τεμένους εξέφρασε την απορία του που το θέμα ανακινείται από έναν τέως βουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας που έχει ψηφίσει, τόσο την ανέγερση όσο και τη χωροθέτηση του τζαμιού.

«Προτείνει δημοψηφίσματα εδώ και εκεί, θα αναλάβει την ευθύνη να μας πει τι προτείνει για τα ζητήματα ή θα πετά το μπαλάκι;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το επίμαχο θέμα του φωτισμού της πόλης, ο δήμαρχος είπε ότι ο διαγωνισμός για τις λάμπες ολοκληρώθηκε και κόστισε 6 εκατ. ευρώ, χρήματα που ο δήμος είχε να διαθέσει.

«Οι συμβάσεις είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και σύντομα θα υπάρχουν λάμπες παντού» διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για τα περί συμφωνίας του κ. Σπηλιωτόπουλου με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για σύσταση ειδικού σώματος καταπολέμησης της παρανομίας στην Αθήνα, αλλά υπενθύμισε ότι εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία του Δήμου με τον κ. Δένδια για το πώς θα γίνεται η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Καμίνης σχολίασε το γεγονός ότι «ορισμένοι εξακολουθούν να ενοχλούνται που βάλαμε τάξη στα οικονομικά», αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα σπατάλης, όπως στη λειτουργία του 9.84 και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Για το θέμα της φωταγώγησης της πόλης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟ, θέμα που έθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον συνυποψήφιό του ότι η πόλη δεν έχει κεντρικό σύστημα φωταγώγησης, αλλά σε κάθε περίπτωση παρατήρησε με μια αίσθηση χιούμορ: «Να φωταγωγήσουμε την πόλη αν η ομάδα πάρει πρωτάθλημα ή Τσάμπιονς Λιγκ. Παλιά ο ΠΑΟ τα Κύπελλα τα είχε για πρωινό».