Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να διαμορφώσει ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Το μνημονιακό μόρφωμα ΠαΣοΚ – ΝΔ που μας κυβερνά θέλει να διαμορφώσει ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης. Προσθέτει ότι «μετά το παιχνίδι με την ημερομηνία των ευρωεκλογών, που αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει τη συμμετοχή σε αυτές, τώρα μεθοδεύει ρυθμίσεις που οδηγούν στο να πάρει το ΠΑΣΟΚ 400% παραπάνω από την κρατική επιχορήγηση και 50% παραπάνω τηλεοπτικό χρόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Για τους κυβερνώντες» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης «η λαϊκή βούληση των εκλογών του 2012 που διαμόρφωσε την εκλογική δύναμη των κομμάτων είναι δευτερεύουσας σημασίας, την αγνοούν. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο αντιδημοκρατικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος».

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στο πλαίσιο της διακομματικής επιτροπής συγκεκριμένη πρόταση για την ισότιμη προβολή και ενίσχυση των κομμάτων που μετέχουν σε αυτές.