Κάλεσμα στους συνυποψηφίους του να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα του Δήμου απηύθυνε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στο Mega, κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, για ανυπαρξία έργου τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Απαντώντας στις κατηγορίες Καμίνη ότι επιτίθεται μόνο σε εκείνον και αφήνει στο απυρόβλητο την ακροδεξιά ατζέντα του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Σακελλαρίδης είπε: «εμείς απαντάμε σε ζητήματα που με ακροδεξιό τρόπο θέτει ο κ. Σπηλιωτόπουλος».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των δημοψηφισμάτων στην πόλη, υπενθυμίζοντας ότι ο δικός του συνδυασμός είχε μιλήσει πριν από πολλά χρόνια για την ανάγκη δημοψηφισμάτων.

Ωστόσο, απέρριψε τα περί δημοψηφίσματος για το πού θα γίνει το τέμενος, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δημοψηφίσματα για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν δεν μπει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, ο ίδιος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η «Ανοιχτή Πόλη» θα είναι παρούσα στον δεύτερο γύρο.

«Σε κάθε περίπτωση, για μένα δεν είναι ζήτημα προσώπων, είναι ζήτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα μιας πόλης που έχει αφεθεί στην τύχη της εδώ και 40 χρόνια» απάντησε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις κατηγορίες Σπηλιωτόπουλου προς Καμίνη για τη μη φωταγώγηση της Αθήνας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟ, ο κ. Σακελλαρίδης κατηγόρησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για μικροκομματική εκμετάλλευση του κόσμου του Παναθηναϊκού.