Τον εκλογικό στόχο των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές προσδιόρισε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Όπως είπε, στόχος είναι το ποσοστό που έλαβαν οι ΑΝΕΛ στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%. Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», παρεμβαίνοντας έτσι στο θέμα που ανέκυψε με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, προσθέτοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας.

«Είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής» είπε, υποστηρίζοντας επίσης ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν «χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο Π.Καμμένος κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του. «Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες» είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ανά τομέα στις ευρωεκλογές και πως «κάθε υποψήφιος θα αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες» ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι το κόμμα του θα έχει πρώτα συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πριν αποφασίσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί και πρόσθεσε πως η πρόταση του κόμματός του για την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει τέσσερις πτυχές: τον έλεγχο των επιτροπών της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο, τη νομοθέτηση του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με το Συμβούλιο, τον προϋπολογισμό και την άσκηση δημοκρατικού ελέγχου.

Τέλος είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι’ αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη» κατέληξε.