Τον εκλογικό πήχυ για τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αναμετρήσεων στις δημοτικές/περιφερειακές κάλπες και στις ευρωεκλογές επαναπροσδιόρισε ο κ. Αλ. Τσίπρας την Τρίτη.
Μιλώντας στα Χανιά τόνισε ότι το όριο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές της εκλογές, είναι «να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες, ώστε ούτε μια μέρα να μη μπορούν πια να σταθούν οι εκπρόσωποι του άξονα της καταστροφής στο τιμόνι της χώρας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία περιείχε πλήθος αναφορών στην αντίσταση κατά της χιτλερικής Γερμανίας και μία μετωπική επίθεση στον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας μίλησε πολλές φορές για «τον άξονα του μνημονίου», τον οποίο, όπως είπε, αποτελούν οι Μέρκελ –Σόιμπλε και Σαμαράς –Βενιζέλος και υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων: «Όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη. Λένε όλοι τους τα ίδια. Για τη λιτότητα, για το χρέος για το κατοχικό δάνειο, για την Ευρώπη. Έτσι ο χερ Σόιμπλε έκανε τα πράγματα άθελά του απλά για τον Έλληνα πολίτη, που θα προσέλθει σε λίγες εβδομάδες στις κάλπες. Μας έθεσε το δίλλημα της κάλπης : Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Σόιμπλε ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο της επίθεσής του κατά του κ. Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «συγχαίρει τους συμμετόχους στον άξονα των μνημονίων για την επιμονή τους στην πολιτική που ακολουθούν» και προσέθεσε: «Και μας καλεί να πειστούμε όχι από την εμπειρία μας, όχι από τα δράματα που βλέπουμε και ζούμε, όχι από τα ερείπια που αντικρίζουμε, αλλά από τον κύριο Σαμαρά. Και να δώσουμε την ευκαιρία στον άξονα να συνεχίσει την ίδια πολιτική».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε για μία ακόμη φορά πως «μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση» και συμπλήρωσε: «Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».