Συνέχεια στην εσωκομματική σύγκρουση που εκδηλώθηκε εκ νέου την προηγούμενη Κυριακή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Αφορμή δόθηκε από την επαναφορά εκ μέρους του κ. Αλ. Τσίπρα και της πλειοψηφίας, της πρότασης για ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή κ. Κρ. Αρσένη.

Η διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας υπήρξε και πάλι έντονη, επί τη βάσει της πολιτικής προέλευσης του κ. Αρσένη από το περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου και εκφράστηκε αρχικώς διά του κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος συμμετείχε στην διευρυμένη σύνθεση της συνεδρίασης.

Εντονότερη ήταν η αντίδραση του κ. Τσίπρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε στους διαφωνούντες, λέγοντάς τους ότι οι εσωκομματικές πρακτικές αυτού του Τύπου πρέπει να σταματήσουν και επιχείρησε να χρεώσει στην Πλατφόρμα την αναζωπύρωση της συζήτησης για το θέμα του ευρώ και την θέση της χώρας στην ευρωζώνη.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο κ. Λαφαζάνης από την συνεδρίαση και να τεθεί η υποψηφιότητα του κ. Αρσένη σε ψηφοφορία, με δεδομένη την πλειοψηφία που διαθέτει η πλευρά Τσίπρα στο κεντρικό όργανο, η οποία και εκφράστηκε, επικυρώνοντας την επιλογή.

Εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως και έως το απόγευμα της Πέμπτης να κλείσει και η εκκρεμότητα μίας ακόμη θέσης στο ψηφοδέλτιο, με την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της μουσουλμανικής μειονότητας.

Για τον σκοπό αυτό και επειδή κρίθηκε ότι η υποψηφιότητα της κυρίας Σετιχά Σουλεϊμάν, εκπροσώπου των Ρομά, δεν καλύπτει το ζήτημα της εκπροσώπησης της μειονότητας, θα μεταβεί την Πέμπτη στην Θράκη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Βίτσας.

Κατόπιν αυτών η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα εξής ονόματα που συμπληρώνουν την λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

– Γιώργος Κυρίτσης (δημοσιογράφος)
– Μαρία Καραμερσίνη (Οικονομολόγος)
– Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου)
– Γιώργος Φουντουλάκης (παραολυμπιονίκης)
– Πέπη Ρηγοπούλου (καθηγήτρια Πανεπιστημίου)
– Κρίτων Αρσένης (ευρωβουλευτής)

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της υποψηφιότητας του κ. Λ. Λαζόπουλου, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένει την τελική απάντηση του ηθοποιού στην πρόταση που του έχει γίνει.