Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ ώστε με το δυνάμωμά του «να μπουν εμπόδια στην επίθεση που θα συνεχιστεί» αλλά και να δοθεί καθαρό μήνυμα καταδίκης της ΕΕ των μονοπωλίων απηύθυνε κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής κ. Κώστας Παρασκευάς.
Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων έγινε σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Αθήνας το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.
Στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Θανάση Παφίλη (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ) το 32% των υποψηφίων είναι κάτω από 40 ετών, πάνω από 60% είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ σε μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων κτλ.), το 57% είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το 12% είναι έμποροι – βιοτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες, το 6% είναι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, το 11% είναι συνταξιούχοι, το 3% είναι καλλιτέχνες, το 9% είναι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον δήμο της Αθήνας με υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Νίκο Σοφιανό (μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος) το 24% των υποψηφίων είναι κάτω των 40 ετών, πάνω από το 40% είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ σε μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων κτλ.), το 47,5% είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το 15% είναι έμποροι – βιοτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες, το 13% είναι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, το 15% είναι συνταξιούχοι, το 5,5% είναι καλλιτέχνες, το 4% είναι εκπαιδευτικοί.
Ο κ. Παρασκευάς επεσήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στον νέο διπολισμό, μια και το πραγματικό ζήτημα που τίθεται είναι ότι «τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Στα πλαίσια αυτά φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί, ούτε πρόκειται, να υπάρξει. Ο λαός θα είναι χαμένος από χέρι».
«Με την ψήφο στο ΚΚΕ ξέρεις τι ψηφίζεις». Ετσι, έκλεισε την ομιλία του κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αθήνα ο κ. Παφίλης, θέλοντας να αναδείξει ότι το ΚΚΕ όσα λέει πριν από τις εκλογές τα λέει και μετά, ότι θα είναι δίπλα στον εργαζόμενο στις διεκδικήσεις του για καλύτερη ζωή.
Από την πλευρά του ο κ. Σοφιανός έδωσε έμφαση στο ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων η Λαϊκή Συσπείρωση είτε ως δημοτική αρχή είτε ως αντιπολίτευση, καθώς υπάρχει δυνατότητα δράσης. Όπως λέει συνεχώς, δυνατότητα αντίστασης έχεις ενισχύοντας τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κυβέρνηση -ΕΕ και βέβαια με την προϋπόθεση ότι στηρίζεσαι στον κόσμο και στηρίζεις τους εργαζόμενους του δήμου.
Τα πρόσωπα
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι: Κεντρικού Τομέα ο 54χρονος Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Δυτικού Τομέα ο 36χρονος Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νότιου Τομέα Αθηνών ο 62χρονος Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Βορείου Τομέα η 52χρονη Αλεξάνδρα Μπαλλού, περιφερειακή σύμβουλος, τραπεζοϋπάλληλος. Στην περιφέρεια Πειραιά ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος, συνταξιούχος ναυτεργάτης, στην περιφερεια νήσων Αργοσαρωνικού ο 69χρονος Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Πειραιά, μέλος του ΔΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, συνταξιούχος αρχιτέκτονας – πολεοδόμος και διδάκτορας πολεοδομίας, στην Ανατολική Αττική ο 38χρονος Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, στη Δυτική Αττική ο 62χρονος Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων.
Πλαισιώνονται από υποψηφίους συμβούλους μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Σιφωνιός, χαλυβουργός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μεταλλεργάτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ, ο μουσικός – συνθέτης Μανώλης Ανδρουλιδάκης, ο τραγουδιστής-μουσικοσυνθέτης Γιώργος Σαρρής, ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός, η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Νίκος Γελαδάς, κοσμήτορας στη σχολή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νίκος Παπαλεξίου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.ά.
Για τον Δήμο Αθηναίων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι μεταξύ άλλων η συγγραφέας Ζωή Βαλάση, η εικαστικός Εύα Μελά, ο δημοσιογράφος Γιώργος Δαράκης, η καθηγήτρια κιθάρας Εύα Φάμπα, ο εκδότης Βιβλίων Στρατής Φιλιππότης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και μέλος της ΕΙΝΑΠ, γιατρός Ηλίας Σιώρας, ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Σαρηγιάννης.