Έκκληση στους ευρωπαίους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις ευρωεκλογές, απευθύνει, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς.

«Οι εκλογές αφορούν όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην ΕΕ, είτεεπιθυμούν μία συντηρητική Ευρώπη, ή επιθυμούν μία αριστερή Ευρώπη. Όποια κι εάν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει, επίσης, ότι «είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο του, στις εκλογές της 25ηςΜαΐου, θα εκλέξουν άμεσα για την ηγεσία της Ευρώπης, τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την υψηλότερη εκτελεστική θέση μέσα στην ΕΕ, η οποία αποφασίζεται από το Ευρωκοινοβούλιο».

Αυτό, όπως υπογραμμίζει, σημαίνει ότι «τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου που θα εκλεγούν στις 25 Μαΐου, θα αποφασίσουν για την ηγεσία της Ευρώπης».

«Συνεπώς» καταλήγει «οι εκλογές δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, αλλά αφορούν τις Βρυξέλλες κι όλους εκείνους που επιζητούν τη βελτίωση της κατάστασης στην ΕΕ, είτεεπιθυμούν μία συντηρητική Ευρώπη, ή επιθυμούν μία αριστερή Ευρώπη. Όποια κι εάν είναι η γνώμη τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες».