Ο κ. Στ. Θεοδωράκης χτυπάει μέχρι στιγμής το δικό του ταμπούρλο στην πολιτική. Το Ποτάμι έχει καταγγείλει προβοκάτσιες στις συγκεντρώσεις του, έμμισθα τρολ του Διαδικτύου, καταστροφολογική τακτική από τον Αλ. Τσίπρα. «Δεν έχω εχθρούς στην πολιτική. Εχω αντιπάλους με τους οποίους ενδέχεται να συνεργαστώ για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» επισημαίνει στις τοποθετήσεις του.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τον υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής με τους Φιλελευθέρους Γκι Φερχόφσταντ, με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς και με τη συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρεμπέκα Καρμπς. Απέφυγε να δεσμευτεί για την ένταξη των ευρωβουλευτών του Ποταμιού σε συγκεκριμένη ομάδα, μολονότι με τις συναντήσεις του αυτές έδειξε την γκάμα των επιλογών του.

«Θέλουμε να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά να αλλάξουμε και λίγο τα πράγματα. Πιστεύω ότι ένα νέο κόμμα πρέπει, με όση δύναμη έχει, να διαπραγματευτεί λίγο τη θέση του ευρωπαίου πολίτη, άρα του έλληνα πολίτη. Η σκέψη μου λοιπόν είναι πολύ απλή. Δεν θέλω να δώσω λευκή επιταγή από τώρα σε κάποιον, θέλω να πάω στο Ευρωκοινοβούλιο, να συζητήσω και να εντάξω μερικές από τις φτωχές ιδέες μου στα ευρωπαϊκά τους πλάνα
» εξήγησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha. Το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού κέντρισε το ενδιαφέρον και προκάλεσε συζητήσεις, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση άλλων 20 ονομάτων για να ολοκληρωθεί.
Η μόνη κριτική στην οποία ενδιαφέρεται πραγματικά να απαντήσει είναι για το αν εξυπηρετεί συμφέροντα και πώς χρηματοδοτείται το κόμμα του. «Δεν είμαστε προς πώληση. Γιατί ξαφνικά στα 50 μου να θέλω να γίνω λαγός για τις ιδέες κάποιου άλλου;» απαντά και προσθέτει ότι δεν έχει μεγάλους χρηματοδότες αλλά τον απλό κόσμο. Προανήγγειλε ότι στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος όπου ο ίδιος θα είναι ένας απλός σύνεδρος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ