Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο κ. Τζτζικώστας είπε ότι την επέλεξε για την εθελοντική της δράση και την κοινωνική της προσφορά και επειδή «απέδειξε πως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος».

Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι δέχθηκε την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα, επειδή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας «επέδειξε αντιστασιακή ευγένεια», μη αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί για περιφερειάρχης.

Η Βούλα Πατουλίδου ήταν υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης το 2006 με τη στήριξη του ΠαΣοΚ και σε ερώτηση για τη σημερινή της επιλογή απάντησε πως τότε υπήρξε μια «διαμάχη κορυφής» στο ΠαΣοΚ που «ισοπέδωσε» τον χώρο, ο οποίος θα τη στήριζε.

Επίσης, αποκάλυψε ότι δέχθηκε προτάσεις από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, καθώς και από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και χαρακτήρισε όλες αυτές τις προτάσεις «τιμητικές» για την ίδια.