Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που «χαριεντίζονται με την Χρυσή Αυγή» διατύπωσε εκ νέου τη Δευτέρα ο γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε θέμα υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη για την Ευρωβουλή, κάτι που είχε τεθεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας: «Αλλο το ευρωψηφοδέλτιο κάθε κόμματος κι άλλο η κυβέρνηση».

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας και αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού για τα πρόσωπα που επιλέγει, σημειώνοντας ότι ο πρώην γγ της κυβέρνησης δεν διορίστηκε στην κυβέρνηση μέσω ΑΣΕΠ.

Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να μην επιλέγει για την κυβέρνηση πρόσωπα που χαριεντίζονται με την ΧΑ, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για τον Τ.Μπαλτάκο.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, δε, ότι η οικονομική σταθερότητα πηγαίνει μαζί με το σεβασμό στη Δημοκρατία.

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ ουδέποτε συνομιλήσαμε με τα άκρα» επισήμανε και κάλεσε «να σταματήσουν οι υπόγειες διαδρομές για μικροκομματικά οφέλη» και «κανείς να μην έχει σχέση με εκείνους που υπονομεύουν τη σταθερότητα».