«Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή… Το υλικό του βίντεο είναι προϊόν εγκλήματος και δεν μπορεί να μπει σε καμία δικογραφία. Τίποτα από όλα αυτά που είπα στο βίντεο για τους υπουργούς δεν είναι αλήθεια, οπότε τι να ερευνήσει η δικαιοσύνη;» δήλωσε την Πέμπτη ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, αναφερόμενος στημαγνητοσκοπημένη συνομιλίατου με τον Ηλία Κασιδιάρη που είδε το φως της δημοσιότητας και τον οδήγησε στηνπαραίτηση από τη θέση του γραμματέατης κυβέρνησης.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, ο τέως γγ της κυβέρνησης κάλυψε πλήρως τον γιο του, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι (σ.σ. οι βουλευτές της ΧΑ) οι οποίοι έχουν κάνει όργια με τη βία μηνύουν τον γιο μου γιατί τους έσπρωξε».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο γιος του αναζητείται στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου και πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

«Αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της Ελλάδας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη ΧΑ. ‘Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους» είπε αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η ΝΔ είναι «κεντροδεξιά παράταξη και κοντεύει να χάσει την δεξιά της πτέρυγα».

Στο ερώτημα εάν ενήργησε εν αγνοία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το καλό της παράταξης, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή», όμως, «το τι έκανα εγώ γι’ αυτό τον λόγο δεν το ήξερε. Δεν μου ανέθεσε ποτέ ο Πρωθυπουργός να κάνω συναντήσεις».

Είπε, ακόμα, ότι το ραντεβού με τον Ηλ.Κασιδιάρη είχε σκοπιμότητα και πως «υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή (σ.σ. τη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση) και άλλες μία ή δύο μετά από αυτήν».

«Δεν θυμάμαι τι έχω πει στις υπόλοιπες συνομιλίες με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ό,τι και να έχω πει είναι στον ίδιο ‘καμβά’» είπε.

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η πολιτική δίωξη ανεβάζει τη Χρυσή Αυγή και «έπρεπε να υπάρξει αδιαφορία για να μην διαφημίζονται».

«Δεν με έδιωξαν, παραιτήθηκα αμέσως. Δεν μίλησα μετά το περιστατικό με τον πρωθυπουργό, μίλησα με τον κ. Σταμάτη και τον κ.Μπούρα και τους είπα ‘έρχομαι για παραίτηση’» σημείωσε.