Φύλλο και φτερό κάνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δύο offshore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του προφυλακισμένου Ι. Λαγού, όπου έχουν εντοπιστεί 150.000 ευρώ. Παράλληλα αρχίζουν να έρχονται τα πρώτα βαλλιστικά αποτελέσματα από διάφορα όπλα που έχουν κατασχεθεί από την οργάνωση και τα οποία ως τώρα παρουσίαζαν ως… αεροβόλα ή ως αντίκες.
Κρυμμένη σε έναν λέβητα στην κουζίνα του σπιτιού του κ. Λαγού βρέθηκε μια καραμπίνα την οποία ο προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα ισχυριζόταν ότι ήταν αεροβόλο. Από την εξέταση του όπλου όμως διαπιστώθηκε ότι ναι μεν ήταν αεροβόλο αλλά «πειραγμένο» και η Αστυνομία το έχει κατατάξει στα πυροβόλα όπλα.
Η Αστυνομία όμως έδωσε κι ένα άλλο στοιχείο στις δικαστικές αρχές: ο κ. Λαγός, αυτός που πρωταγωνίστησε και στα αιματηρά επεισόδια στο Πέραμα εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, είχε συλληφθεί και πάλι στις 26 Ιουλίου 2002 στον Πειραιά (όταν εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο) για παράνομη οπλοφορία. Η Αστυνομία είχε κατασχέσει τότε το όπλο του και από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την Ιντερπόλ διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.
Ενδιαφέρον έχουν και τα όπλα τα οποία κατά καιρούς εμφανίζεται να έχει και να πυροβολεί πότε πινακίδες και πότε τη θάλασσα ο Ηλ. Κασιδιάρης. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι ψεύτικα και ότι διαθέτει μόνο μία κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία κατείχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Και όντως διέθετε. Στη δικογραφία όμως που σχηματίστηκε ενσωματώνεται και η άποψη των ειδικών της Αστυνομίας που λένε ότι, αν ένα κυνηγετικό όπλο μετατραπεί σε κοντόκαννο και γίνουν σε αυτό τροποποιήσεις, τότε μετατρέπεται αυτομάτως σε πυροβόλο όπλο.
Εξηγήσεις πρέπει να δώσει (μόλις αρθεί εκ νέου η ασυλία του) και ο Ν. Μιχαλολιάκος για τα τρία πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι του χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας. Οι χρυσαυγίτες κυριολεκτικά δεν ξέρουν όταν βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης πώς να δικαιολογήσουν την ύπαρξη όπλων: «Είμαστε συνηθισμένοι οι κατηγορούμενοι να λένε προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ψέματα. Τέτοια όμως πληθώρα ψεμάτων, βλακείας και πονηριάς δεν έχω ξαναδεί. Να σκεφθείτε ότι κλήθηκαν χρυσαυγίτες να δικαιολογήσουν το όπλο που κρατούσαν σε μια φωτογραφία που βρέθηκε σε σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή τους και παραδέχθηκαν ότι όντως το όπλο ήταν Καλάσνικοφ αλλά είπαν ότι ήταν… πλαστικό. Οταν τους ζητήθηκε να το παρουσιάσουν στην Αστυνομία για να διαπιστωθεί αν ήταν όντως πλαστικό και να δικαιολογήσουν πώς ένα πλαστικό όπλο πυροβολεί σφαίρες, ένας από αυτούς είπε ότι δεν θυμάται ποιος μας το έφερε και… γιατί».
Εκπληξη πάντως προκλήθηκε στους ειδικούς από την εξέταση του σκληρού δίσκου του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Ελένης Ζαρούλια. Ισως να ήταν και ο μοναδικός σκληρός δίσκος όπου δεν βρέθηκε ναζιστικό ή προπαγανδιστικό περιεχόμενο: «Βρήκαμε κάποιες αστρολογικές προβλέψεις, με τις οποίες φάνηκε ότι είχε εμμονή, κάποιες συνταγές και κάτι περίεργα πράγματα του τύπου «πώς να κρατήσετε τον άντρα σας»» είπε.
Οταν σε έναν εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στο Πέραμα, στον υπαρχηγό της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ι. Πατέλη, ζητήθηκε να πει πού έχει κρύψει το όπλο του, τη στιγμή που βρέθηκαν στο σπίτι του σφαίρες, αυτός απάντησε ότι δεν είχε ποτέ όπλο, είχε κομμάτια όπλου, τα οποία πέταξε στα… σκουπίδια.

Νέα στοιχεία
Η «Χρυσή Στοά»
Τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται προσεκτικά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του φερομένου ως θεωρητικού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Ανάμεσα στα φασιστικά συνθήματα, στις ναζιστικές σημαίες και στις δεκάδες φωτογραφίες του Μουσολίνι (είχε παντού τον Μουσολίνι, ακόμη και στα τασάκια ή στις κούπες) βρέθηκε και ένα περίεργο καταστατικό κάποιας οργάνωσης με τον τίτλο «Χρυσή Στοά». Την ύπαρξη «Χρυσής Στοάς» δεν γνώριζε κανείς, οι δικαστικές αρχές πρώτη φορά τη συναντούσαν, αλλά η ιεραρχία της οργάνωσης, η δομή της και τα αξιώματά της μοιάζουν με αυτά των τεκτονικών στοών. Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η συνηθέστερη κατηγορία που απηύθυναν προς τους πολιτικούς οι χρυσαυγίτες (και κυρίως ο κ. Παππάς) ήταν… «μασόνοι»!

Τα στελέχη φυλακή, το κόμμα φυλλορροεί
Εως τώρα έχουν προφυλακιστεί 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής (εκτός των βουλευτών της), τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στις φυλακές Μαλανδρίνου (και δύο γυναίκες στις φυλακές Θήβας). Ολα τα προφυλακισμένα στελέχη κράτησαν σκληρότατη γραμμή στις απολογίες τους, φάνηκαν αμετανόητα, επιχείρησαν να κάνουν προπαγάνδα εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών και να ρίξουν τις ευθύνες στους πολιτικούς και τους μετανάστες. Υποστήριξαν ακόμα ότι τον Παύλο Φύσσα δολοφόνησαν ξένες μυστικές υπηρεσίες!
Ο κατηγορούμενος για τον φόνο Γ. Ρουπακιάς ζήτησε από μόνος του να τον βάλουν σε απομόνωση, επειδή όπως είπε κινδυνεύει η ζωή του από τους χρυσαυγίτες συγκρατούμενούς του, που θεωρούν ότι τους πρόδωσε.
Η οργάνωση, με τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και παρά τις διαψεύσεις και τους πανηγυρισμούς του κ. Κασιδιάρη για δημοσκοπική άνοδο και κοσμοπλημμύρα στις εκδηλώσεις της, βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση. Κάποια γραφεία που εμφανίζουν ότι ανοίγουν (τη στιγμή που δεκάδες άλλα είτε κλείνουν είτε υπολειτουργούν) ανοίγουν για καθαρά λόγους εξύψωσης του ηθικού: «Εχουν οι χρυσαυγίτες και κυρίως οι σκληροπυρηνικοί τους μια νοοτροπία που την είχαν και οι ναζί: να κινηματογραφούν δηλαδή την όποια δράση τους και τις ομιλίες τους και για να καυχώνται γι’ αυτά μετά». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι δικαστικές Αρχές που εξέτασαν τα κινητά και τα λάπτοπ των βουλευτών της. Ενα τέτοιο βίντεο από κινητό τηλέφωνο εμφανίζει τον κ. Κασιδιάρη εκπαιδευτή να χειρίζεται όπλα.
Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προφυλακίσεις βουλευτών και στελεχών της, η οργάνωση φαίνεται ότι ευνουχίστηκε πολιτικά. Τους τελευταίους μήνες η Χρυσή Αυγή έχει χάσει την πολιτική δυναμική της, την απήχησή της στην κοινωνία, καθώς εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει πλέον επιδείξεις δύναμης και να απευθύνεται στο θυμικό του αγανακτισμένου Ελληνα.
Ακόμα και στο μεταναστευτικό, ένα θέμα στο οποίο είχε κατά το παρελθόν διαπρέψει, δεν έχει πλέον να παρουσιάσει τίποτα. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η συζήτηση στη Βουλή για τον Κώδικα Μετανάστευσης στο οποίο υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ, ενώ ουσιαστικά η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα από τη συζήτηση. Αυτό αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε άλλους ακραίους σχηματισμούς και πολιτικά μορφώματα να την υποκαταστήσουν.
Ετσι, την Παρασκευή ανακοινώθηκε μαζική ένταξη στο Εθνικό Μέτωπο στελεχών της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο (εκλογική έδρα του διαγραφέντος Μπούκουρα).
Δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε χρηματίσει και για ένα μεγάλο διάστημα υπαρχηγός της, και ο επιχειρηματίας (μπίζνες με… δορυφόρους στο Ισραήλ, στην Τουρκία και στις ΗΠΑ) Ν. Μπουγιονικολός, συμμετέχουν ως υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ