Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε εκτιμήσει και καταγράψει ότι τα περισσότερα θα εξελιχθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ότι στο διάστημα αυτό, όλοι οι παράγοντες – πολιτικοί, επιχειρηματίες, κόμματα, κινήσεις, κοινωνικές δυνάμεις, παράνομοι κάθε μορφής, ξένες κυβερνήσεις, η τρόικα – που έχουν λόγους να επιδράσουν στα ελληνικά πολιτικά πράγματα θα εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους. Και σημειώναμε ότι όλοι οι παράγοντες εγχώριοι και ξένοι θα δράσουν πριν ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας.
Αν επιχειρήσει κανείς να προσεγγίσει όσα εξελίχθηκαν από την αρχή του 2014 θα αντιληφθεί του λόγου το αληθές.
Η κυβέρνηση αφού εξήντλησε το χρόνο που είχε στη διάθεσή της κατέληξε σε συμφωνία με την τρόικα και όπως φαίνεται θα έχει στη διάθεσή της τα χρήματα που χρειάζεται για να στηρίξει την «επιχείρηση σταθερότητας» και κατευνασμού της κοινής γνώμης.
Στο διαρρεύσαν διάστημα, επίσης, πολλά άλλαξαν στο πεδίο της πολιτικής.
Η Χρυσή Αυγή «ξεδοντιάστηκε» στην κυριολεξία, έχασε δυνάμεις και δυναμική.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά γενική ομολογία φθίνουν και πάνε προς τις εκλογές αποψιλωμένοι, χωρίς τα νέα σχήματα που συγκροτήθηκαν στον ευρύτερο χώρο της λαϊκής Δεξιάς να δείχνουν ικανά να στεριώσουν και να καλύψουν το κενό.
Στην άλλη πλευρά του πολιτικού τόξου, η «Ελιά» κλαδεύτηκε και ελέγχθηκε από το κλονισμένο και αδύναμο πια ΠαΣοΚ και στην κοίτη της τρέχει πλέον το λαϊκιστικό «Ποτάμι» του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, που δείχνει για την ώρα να κερδίζει πόντους, αφαιρώντας δυνάμεις κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ που σβήνει και από τον ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει ακόμη για τη φυσιογνωμία και τα πολιτικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του.
Το ΚΚΕ με την πολυμέτωπη πολεμική του δείχνει να «σφραγίζει» τις δυνάμεις του και διεκδικεί επιβράβευση για τη σταθερότητα της ορθόδοξης γραμμής του.
Οι εξωσυστημικές δυνάμεις των όπλων και της βίας επίσης έχουν κάνει κινήσεις προετοιμασίας και καραδοκούν.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι άφαντος και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατεγράφη στην πλατεία Εξαρχείων η πρώτη δημόσια εμφάνιση ένοπλου τμήματος αντιεξουσιαστών, με σκοπό υποτίθεται την εκδίωξη εμπόρων ναρκωτικών, αλλά και την προστασία της πλατείας από τις δυνάμεις καταστολής!
Το γεγονός έχει μείνει αναξιολόγητο από τις αρχές, αλλά είναι πρωτοφανές, έχει να συμβεί από το 1944 κι είναι ενδεικτικό των διαθέσεων που έχουν ορισμένοι, αλλά και των δυνατοτήτων τους.
Όταν 20-30 ένοπλοι παρελαύνουν στο κέντρο της Αθήνας κάτι προφανώς δεν πάει καλά και αν μη τι άλλο μαρτυρά ότι έρχονται γεγονότα βίας και τρομοκρατίας.
Σ’ αυτό το περιβάλλον, στα μέσα Απριλίου θα έλθει στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ προκειμένου να επιβεβαιώσει την «επανένταξη» της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να ανακηρύξει την έναρξη μιας νέας περιόδου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Εν τω μεταξύ, θα έχει προηγηθεί η σταθεροποίηση των ελληνικών τραπεζών, το κλίμα αβεβαιότητας για τις καταθέσεις θα έχει ξεπερασθεί και οι διεθνείς επενδυτές θα δείχνουν με κάθε τρόπο την προτίμησή τους στις αξίες της νέας ελληνικής οικονομίας.
Αντιστοίχως οι εγχώριες επιχειρηματικές δυνάμεις με γαλαντομία θα συμμετέχουν στην ανακατανομή των μεριδίων,δείχνοντας στον ελληνικό λαό ότι όντως έχουμε εισέλθει σε νέα περίοδο. Η προσφορά των 915 εκατ. ευρώ του ομίλου Λάτση για το Ελληνικό είναι ενδεικτική.
Κακά τα ψέματα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα ο Αντώνης Σαμαράς θα κερδίζει τις εντυπώσεις από τώρα έως τις εκλογές. Παρά τα όσα προβληματικά συνοδεύουν την διακυβέρνησή του θα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας και θα ελπίζει στην ενεργοποίηση των συντηρητικών ανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας.
Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…