Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ -και εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης- κ. Θ. Μωραίτης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στην Βουλή. Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη «να μην έρθει να υπερασπιστεί αυτά τα οποία προτείνει ο ίδιος και όχι η τρόικα».

Μάλιστα χαρακτήρισε εξευτελισμό της Βουλής τον τρόπο με τον οποίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το πολυνομοσχέδιο (με τρία άρθρα και ως καταπείγον). «Είναι λυπηρό για άλλη μια φορά να εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κρίμα που μέσα σε τρία άρθρα θα έρθουν τόσα πράγματα», είπε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, προσθέτοντας ότι: «Ο κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά». Επίσης, είπε ότι «δεν έχει έρθει το πολυνομοσχέδιο, αλλά ενημερώνω ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό και διαπραγματεύονται». «Ε, αυτό κι αν δεν είναι η μεγάλη ξεφτίλα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι κλείνουν από την πίσω πόρτα τα θέματά τους». «Αυτή είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό το πελατειακό κράτος έχει πρόσωπο», κατέληξε.

Την αντίθεσή του επανέλαβε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μ. Κασσής, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Βλάχου, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην ρύθμιση για την διάρκεια ζωής του γάλακτος είπε ότι «όπως είναι (η ρύθμιση) διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της κτηνοτροφίας».

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Όπως είπε, εξάλλου, «ακούμε ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν και θέματα που δεν είναι μνημονιακά προαπαιτούμενα» και ζήτησε «να βγουν».