Ο Μάνος Επιτροπάκης γεννήθηκε το 1973. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά του το 1998 από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010 πήρε το Master του στην μουσική ερμηνεία στο Βιολοντσέλο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του κλασσικού ρεπερτορίου και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής δωματίου και έχει διατελέσει μέλος μπαρόκ και κλασικών ensembles με τα οποία δίνει συχνά συναυλίες σε διάφορες αίθουσες της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.Πέρα από την κλασσική μουσική,έχει μελετήσει την μουσική παράδοση της Ανατολής συμπράττοντας με μουσικά σύνολα και ερμηνεύοντας μουσική από τον Αραβικό κόσμο, την Περσία και την Τουρκία κ.α τόσο σε συναυλίες όσο και δισκογραφικά. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Δυναμικής Ελλάδας. Στοιχεία Επικοινωνίας: email:manocello@gmail.com .

Ο Ευθύμης Καρδαράς, 33 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ιτέα Φωκίδας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολιτική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με ειδίκευση στις προεκλογικές εκστρατείες. Έχει έχει εργαστεί σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας.

Από το 2010 έως και το 2012 διετέλεσε υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Το Απρίλιο του 2013 μετά από πρόταση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου , ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Είναι αρθρογράφος σε εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα από τον Φεβρουάριο του 2013.


Δημήτρης Καρέλας
. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, ταξιδεύει κατόπιν στο Λονδίνο για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ΑΑ.

Σήμερα, ελεύθερος επαγγελματίας, δραστηριοποιείται ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός, αλλά επιχειρεί και στο σχεδιασμό και επικοινωνία εμπορικών σημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά το 1989-1990 όταν δραστηριοποιείται στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και το 1994 είναι ενεργό μέλος της ομάδας του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Από το 1997 σταδιακά αποσύρεται από την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

Έχει διατελέσει (1997-1998) μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ), του Δήμου Αθηναίων.

Στην παρουσία του στα κοινά προστίθεται η περίοδος 1998 – 2002 όταν συνεργάζεται με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπέη.Από το 1997 έως το 2013 παραμένει κομματικά ανένταχτος, ενώ το 2012 δραστηριοποιείται πολιτικά και εντάσσεται στη ΡΙΚΚΣΥ. Το 2013 γίνεται ιδρυτικό μέλος της “Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα”.

Σωτήρης Κατσέλος. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Γεννημένος το 1977, διαθέτει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο marketing (με ειδίκευση στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς) και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις.

Πρακτικά αυτοδημιούργητος, μπήκε από μικρή σχετικά ηλικία στο «επιχειρείν» προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους (Τεχνικός τομέας, Τουρισμός, Εκπαίδευση κλπ). Έχει συνεργαστεί με πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών κλάδων (Τεχνικός, Τουρισμός, Εκπαίδευση κλπ) έχοντας έτσι, γνωρίσει «από πρώτο χέρι» τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Έχει αρθρογραφήσει κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και για πολιτικά ζητήματα, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ασχολείται με την μελέτη της ιστορίας και άλλων κοινωνικών επιστημών και είναι λάτρης των social media. Είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας της Δυναμικής Ελλάδας


Παναγιώτης Κωστούλας. Γεννήθηκε στην Καστοριά. Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος master στο εμπορικό δίκαιο από το City University του Λονδίνου. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως δικηγόρος.

Δημήτρης Μπρίμης. Γεννημένος απο αγρότες γονείς το 1965 στο χωριό Τεφέλι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου. Εζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Ηράκλειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Ρώμης ( La Sapienza ). Ειναι παντρεμένος με τη Μαρία Καραναστάση και πατέρας δύο αγοριών.

Ειδικέυτηκε στην Γενική Ιατρική στο Βενιζέλειο νοσοκομείου Ηρακλείου και απο το 2003 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του Επιμελητή Α΄.

Έχει διατελέσει επι πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του Νομού Ηρακλείου και υπήρξε Πρόεδρος του συλλόγου τη διετία 2011-2013.

Εθελοντής γιατρός στο κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης της πόλης του Ηρακλείου.




Σπύρος Νικόπουλος. Πολιτικός Επιστήμονας, Επικοινωνιολόγος

Γεννήθηκε το 1966 στην Κέρκυρα. Επέδειξε έντονη δράση στα δεκαπενταμελή συμβούλια κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καθώς και σε λοιπές πολιτιστικές ομάδες. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης, όπου και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και αργότερα της νεολαίας της Ελληνικής Αριστεράς. Από το 1989 μέχρι σήμερα ήταν ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Διετέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος σε διοικητικές θέσεις τόσο σε Ιδιωτικές εταιρίες όπως η Motor Press Hellas S.A, στο τμήμα Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων, ως Υπεύθυνος Διαφήμισης αλλά και στον Δημόσιο Τομέα σε καίριες θέσεις όπως στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παρακολούθησε επί πολλά έτη σεμινάρια για την περαιτέρω ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ συμμετέχει σε πολλές ομάδες εργασίας διακρατικών και εθνικών δικτύων σε θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου.

Από το 2003 έως και σήμερα, κατέχει την θέση Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ , ως Υπεύθυνος Έργου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ από το 2010 είναι τακτικό μέλος του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

Μαρία Παπαϊωάννου

Δημοσιογράφος-Εκπαιδευτικός-Μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία.

Εργάσθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στη ΝΕΤ, στο γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι έγγαμη με δυο παιδιά


Παναγιώτης Πάτρας. Απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Αγροτική Οικονομία και μεταπτυχιακό στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, εμπειρογνώμονας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Έχει διατελέσειΠρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου φορέων LEADER για τηνΑνάπτυξη της Υπαίθρου,Γενικός Διευθυντής του οργανισμού «ΘΕΣΣΑΛΙΑ-Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης», Γενικός Διευθυντής τουφορέα τοπικής ανάπτυξης «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ» και Υπεύθυνος πολλών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κυριάκος Πιερρακάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Ειναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του John F Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard (Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική), του ΜΙΤ (Μάστερ στην Τεχνολογική πολιτική) και Υποψήφιος διδάκτωρ διεθνούς πολιτικής οικονομίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σήμερα συμμετέχει σε ερευνητικές ομάδες στο πανεπιστήμιο του Μάνχαιμ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο ΑΙΤ ως διδάσκων/ερευνητής και συντονιστής καινοτομίας, ενω στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Center for Energy and Environmental Policy Research του ΜΙΤ, στη δεξαμενή σκέψης του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Center for American Progress καθώς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως επιστημονικός συνεργάτης πάνω σε θέματα επενδύσεων.

Στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και έπειτα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Επίσης, από τον Αύγουστο του 2012 ειναι συντονιστής της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών του ΠΑΣΟΚ.


Συλβάνα – Αναστασία Ράπτη

• Μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

• Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

• Ευρωβουλευτής από το 2009

• Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2004 έως το 2009, στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ( πρώτη εκλογή το 2004, επανεκλογή το 2007)

• Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εντάχθηκε από τα μαθητικά της χρόνια.

• Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων 1982-1984, επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη.

• Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και
ΤΟ ΒΗΜΑ από το 1983 έως το 2004: εκπαιδευτικό ρεπορτάζ πολιτική και κοινωνική αρθρογραφία.
• Βραβείο Μπότση 1999 για τις δημοσιογραφικές της έρευνες σχετικά με την παιδεία και την εκπαίδευση.

• Παρουσίαση, σύνταξη του δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΤ-2) από το 1982 έως το 1990

• Πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

• Παντρεμένη με τον Γιάννη Δατσέρη, διευθυντή του τμήματος πυρηνικής ιατρικής του Ευαγγελισμού. Έχουν ένα γιο.

• Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα 10/11/1958, κατάγεται από τη Λευκάδα.


Θανάσης Χειμωνάς. Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα.Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ-το πρώτο κυκλοφορεί στη συλλογή διηγημάτων «Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο» (Κέδρος).

Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου,σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο.Το πρώτο του βιβλίο «Ραμόν» κυκλοφόρησε το 1998 από τις εκδόσεις Κέδρος,το δεύτερο,«Σπασμένα Ελληνικά», το 2000 από τις ίδιες εκδόσεις.Τον Μάρτιο του 2003 κυκλοφόρησε το τρίτο του μυθιστόρημα ,«Aνεξιχνίαστη ψυχή»,από τις εκδόσεις Πατάκη και ακολούθησαν,στις ίδιες εκδόσεις,η «Μπλε Ώρα» (Απρίλιος 2005), η «Ραγδαία Επιδείνωση» (Φεβρουάριος 2008) και το «Δεν την αγαπάω πια» (Νοέμβριος 2010).Το Μάιο του 2002 ο «Ραμόν» εκδόθηκε και στην Γαλλία από τον εκδοτικό οίκο AlterEdit ενώ τον Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα Σπασμένα Ελληνικά.

Είναι Γραμματέας Πολιτισμού στο ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρωτοβουλίας των 58.

Απόστολος Ψωμάς. Γεννήθηκε στην Λάρισα και είναι 33 ετών.

Μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής του το Ρέθυμνο, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑντείου Πανεπιστημίου καθώς και υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2007 Μέχρι και σήμερα με ένα διάλειμμα την διετία 2010 -2012 όπου διετέλεσε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του ΥΦυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

Η αναγνώριση των συναδέλφων του προς τις ικανότητες και το ήθος του τον έχει καταστήσει Αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» (Ε.Α.Ν.Δ.Α.) από το2010 εώς το 2012.