Με πυρά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και του γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου κ. Αθ. Ανδρεουλάκο, καθώς και κατά της Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση της δίωξης για μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 23.000 ευρώ από την οικογενειακή επιχείρηση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος.

Κατά την συζήτηση επί του εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής ασυλίας του (για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή) έκανε λόγο για «κατασκευασμένο» κατηγορητήριο με στόχο «καθαρά την πολιτική δίωξή του». «Είμαι πεντακάθαρος», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, επισημαίνοντας ότι εδώ και 24 χρόνια ως πολιτικός «δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα», αλλά και 45 χρόνια που υφίσταται η οικογενειακή επιχείρηση δεν έχει «καμία φορολογική παράβαση».

Η δίωξη έγινε για 23.000 μη δηλωθέν εισόδημα και φόρο 3.000 για το 2012 και 1.600 το 2013, πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έλεος! Χειροπέδες στις 8.00 το πρωί, να ανοίγει η πόρτα αλλά να μην είναι ο γαλατάς», είπε αναφερθείς στην σύλληψη της συζύγου του. «Δεν θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. Θέλουν να χτυπήσουν την πολιτική και ειδικά Γεράσιμο Γιακουμάτο», σημείωσε.

Ενώ διερωτήθηκε «πού ανήκει η Οικονομική Αστυνομία; Στον Ανδρεουλάκο και στον Δένδια! Συγχαρητήρια! Ντρέπομαι!», δήλωσε. Ο κ. Γιακουμάτος χειροκροτήθηκε από πολλούς βουλευτές της παράταξής του, μεταξύ αυτών και ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης, ενώ ο κ. Ιορ. Τζαμτζής του φώναξε την ώρα που κατέβαινε από το βήμα: «Πες τα Μάκη!».

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία του κ. Γιακουμάτου (με 68 «υπέρ», 125 «κατά» και 14 «παρών), ενώ για τις υπόλοιπες υποθέσεις: αίρεται η βουλευτική ασυλία της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Φωτεινής Αραμπατζή, όπως ζήτησε και η ίδια, με αφορμή αντιδικία με πρώην εργαζομένους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο» των Σερρών («υπέρ» ψήφισαν 127, «κατά» 70, 8 «παρών» και 2 λευκά), αίρεται και η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλα υπόθεση αντιδικίας (με 129 «υπέρ», 67 «κατά», 10 «παρών» και ένα λευκό), ενώ δεν αίρονται οι ασυλίες των κκ. Π. Κουκουλόπουλου (ΠαΣοΚ) και Κ. Μουσουρούλη (ΝΔ).