Δεν θα έχει γενική ισχύ για τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και μέλη του κοινοβουλίου, η απόφαση της κυρίας Ρένας Δούρου, υποψήφιας στην Αττική, να παραιτηθεί της βουλευτικής της ιδιότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της κυρίας Δούρου αιφνιδίασε τους συντρόφους της που διεκδκούν τις περιφέρειες Ηπείρου, κυρία Ολγα Γεροβασίλη, Κεντρικής Ελλάδος, κ. Βαγγ. Αποστόλου, Δυτικής Ελλάδος, κ. Β. Χατζηλάμπρου και Κρήτης, κ. Μ. Κριτσωτάκη, καθώς και τους κκ. Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο και Θ. Δρίτσα στην Δήμο Πειραιά, οι οποίοι κατά την διαδικασία συζήτησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και έως ότου πειστούν να είναι υποψήφιοι, ουδέποτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Βουλή προκειμένου να διεκδικήσουν την εκλογή τους.
Η εξέλιξη – και εφόσον δεν υπάρξει αιφνιδιασμός εκ μέρους του κ. Τσίπρα, καθώς κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σκεφτεί να θέσει ζήτημα ασυμβίβαστου των υποψηφίων τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές – δείχνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δύο πράγματα:
– αφενός, ότι το μεγάλο βάρος της σύγκρουσης στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πέφτει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρεια της Αττικής και
– αφετέρου, ότι η κυρία Δούρου είναι πιθανώς ένα από τα πρόσωπα με τα οποία ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συζητήσει για όλα τα ενδεχόμενα και τους πιθανοούς ρόλους που θα αναλάβει την επομένη των εκλογών, είτε βγει κερδισμένη από τη μάχη είτε εν τέλει ηττηθεί στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.