«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του. Ένα εκτροφείο σκανδάλων. Και είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να αρνούνται να τα προσκομίσουν», τόνισε νωρίτερα την Πέμτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση κατά της πώλησης του Ελληνικού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε:
«Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους. Και όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλλημένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το Ελληνικό «δεν είναι ένα πολεοδομικό, πόσο δε μάλλον οικονομικό πρότζεκτ» και υπογράμμισε: «Για μας το Ελληνικό, είναι κομμάτι της συλλογικής μας αγωνιστικής συνείδησης. Είναι το τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου. Είναι οι αγώνες των πολιτών που ρίξανε τα κάγκελα για να έχουν πρόσβαση στη παραλία. Είναι οι αγώνες του Χρίστου Κορτζίδη, που με διακινδύνευση της ζωής του, τα έβαλε με τα συμφέροντα και με τη μαφία της νύχτας. Δεν είναι λοιπόν για μας ένα πρότζεκτ το Ελληνικό, αλλά κατάθεση ψυχής, είναι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, της κινηματικής και συλλογικής δράσης. Είναι η εναλλακτική αντίληψη που έχουμε για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον».
Ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η απάντηση είναι ότι όποια κι αν είναι η δική μας πρόταση, δε θα μπορούσαμε, στο Ελληνικό ιδίως, να αγνοήσουμε τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας που αγωνίζεται χρόνια, αλλά και τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων για την αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου, προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Για το Ελληνικό και την παράκτια ζώνη, για τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, για τον Σαρωνικό, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και πρόταση».