«Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, δίνοντας έτσι ένα σαφές δείγμα του κλίματος που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική αντιπαράθεση εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η κυρία Δούρου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη Βουλή για να διεκδικήσει την περιφέρεια, αφήνοντας να εννοηθεί η τακτική αυτή σχετίζεται και με τους όρους διεξαγωγής των εκλογών και τονίζοντας πως για εκείνη και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, κ. Αθ. Παφίλη υπάρχει και η παράμετρος της καταβολής μεγάλου μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος ή δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπογράμμισε δε πως η διεκδίκηση της περιφέρειας δεν σημαίνει απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση «είναι η κεντρική πολιτική σκηνή».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ
«Στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Η κα Δούρου όμως επιμένει να τους διαχωρίζει. Οι «αντιμνημονιακοί», όπως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους «μνημονιακούς» γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν. Είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».