Μια συνάντηση που αναμενόταν πολύ καιρό και την οποία είχε προαναγγείλει το Βήμα, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού κ.Αντ. Σαμαράκαι της ευρωβουλευτού κυρίαςΝίκης Τζαβέλλα.
Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, διότι η κυρία Τζαβέλλα, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ επί πέντε έτη, είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία, ενώ κατά καιρούς έχει εκφραστεί με πολύ θετικό ύφος για τον Πρωθυπουργό και τις προσπάθειες που καταβάλλει.
Η κυρία Τζαβέλλα που έχει θετική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο με την παρουσία της και με τις παρεμβάσεις της, ενδέχεται να συμπεριληφθεί και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στην προσεχή μάχη των ευρωεκλογών.
«Ενόψει των Ευρωεκλογών ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για συσπείρωση της κεντροδεξιάς αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει σταθερά στην Ευρωπαϊκή της πορεία»τόνισε η κυρία Τζαβέλλα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και δήλωσε την προσχώρησή της στην Νέα Δημοκρατία.

«Την επόμενη πενταετία θα οικοδομηθεί η νέα προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σʼ αυτό τον αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο θα είμαι παρούσα με τη Νέα Δημοκρατία»τόνισε με έμφαση αποχαιρετώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ.Γ. Καρατζαφέρη.