Μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, η οποία κατά τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει κύμα δυναμικών διαδηλώσεων, έστειλε με ανακοίνωσή του το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την «ολόθερμη αλληλεγγύη» της στους «προοδευτικούς, δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους» που διανύει η Βενεζουέλα, «σε συνθήκες δημοκρατίας και προόδου».

Το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης κατηγορεί «ακραίες ομάδες» της αντιπολίτευσης της λατινοαμερικανικής χώρας για «προσπάθεια κλιμάκωσης της βίας», τονίζοντας πως «οι νοσταλγοί της οπισθοδρόμησης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δεν έχουν καταθέσει τα ‘όπλα’».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας κλιμάκωσης της βίας από ακραίες ομάδες της αντιπολίτευσης στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Η 14χρονη Μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία πραγματοποιείται σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης, παρά την προσπάθεια βίαιης ανατροπής με πραξικόπημα το 2001.

Οι νοσταλγοί της οπισθοδρόμησης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δεν έχουν καταθέσει τα «όπλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη του στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους, που διανύει η χώρα και ο λαός της σε συνθήκες δημοκρατίας και προόδου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των λαών της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου, ώστε να νικήσει η δημοκρατία, η ειρήνη και η πρόοδος».