Το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο μέχρι τώρα δήμαρχος Ευρυτανίας, Κώστας Μπακογιάννης, λίγο πριν ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Απόστολου που προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να αγωνιστούμε, να δώσουμε λύσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης στο Καρπενήσι σε συγκέντρωση στελεχών προσδιορίζοντας ακόμη ότι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ευρώ ή δραχμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρειά μας θα πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια της και να προοδεύσει», ανακοινώνοντας την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές για τη θέση του περιφερειάρχη.

Προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από κόμματα τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και έδωσε μεγαλύτερη αξία στις προγραμματικές επεξεργασίες για ένα ρεαλιστικό κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κάνοντας μία αποτίμηση της σημερινής κρίσης την απέδωσε κυρίως την ανοχή των πολιτών. Τόνισε πως «δεχθήκαμε εύκολες λύσεις, αξιοποιήσαμε ή απλώς βολευτήκαμε γιατί το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δίπλα μας. Αυτά τώρα όμως οδήγησαν στο να πληρώνουμε απανωτούς φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς, να αγωνιούμε για τη θέρμανση, τη μετακίνηση μας με το αυτοκίνητο να ζει κάθε οικογένεια την ήττα της ανεργίας και της ανέχειας» όπως είπε.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε το πολιτικό σκηνικό ως «προβληματικό» και την οικονομία «ασθμαίνουσα».

Το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου που θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τη Λαμία προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μάχης που θα δοθεί, χαρακτηρίζοντας και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως «το δεύτερο δημοψήφισμα αφού το πρώτο είναι στις ευρωεκλογές». Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική σημασία αυτής της μάχης καθώς όπως υπογράμμισε «ο λαός θα στείλει το μήνυμα της αντίστασης, της αλλαγής και της ανατροπής». Μάλιστα, χαρακτήρισε τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ως μάχη αξιών και μάχη εποχών.

Αναφερόμενος στα θέματα που έχουν σχέση με την Περιφέρεια στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας την οποία χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη πληγή ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, όπως επίσης στην ενίσχυση της καινοτομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας της Περιφέρειας αλλά ωστόσο υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν συγκεκριμένες επεξεργασμένες πολιτικές που έχουν σχέση με τα προβλήματα της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική διεύρυνση υπεραμύνθηκε των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων αποφεύγοντας παρεκκλίσεις. Μάλιστα, υπενθύμισε τους βασικούς πυλώνες, δηλαδή αντιμνημονιακή και αντικαλλικρατική στάση, όπως επίσης τα πρόσωπα που θέλουν να συμπορευθούν να μην έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα.