Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που φέρνει το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις με την κατάργηση Νομικών Προσώπων και αλλαγές στο καθεστώς αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη να επιταχυνθεί συνολικά η διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο θα καταθέσουμε στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Με αυτό καταργούμε φορείς, απλοποιούμε διαδικασίες και αλλάζουμε το καθεστώς αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, συζητήσαμε για την ανάγκη να επιταχυνθεί συνολικά η διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει, όχι γιατί το ζητάει η τρόικα, αλλά γιατί το απαιτούν οι πολίτες. Προχωράμε στις απαραίτητες αλλαγές γιατί σεβόμαστε τα χρήματα των φορολογούμενων, γιατί θέλουμε ένα κράτος συνεκτικό και λειτουργικό που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».

Λίγο μετά τις 14:00 ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον κ. Ρακιντζή ο οποίος επισήμανε ότι χωρίς Δημόσια Διοίκηση δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε πως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης είναι η διαφθορά. Κάνει καταγγελίες. Αν «μαζέψουμε» και τη γραφειοκρατία, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πάμε καλύτερα».