Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού -ο οποίος αναζητείται μετά την παραβίαση του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του- Φραγκίσκου Ραγκούση, που έκανε λόγο για «πολιτική στάση, συνεπή με την έως τώρα δράση του».

Για «ανατριχιαστική δήλωση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Το πώς διέφυγε του ελέγχου των αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αποτελέσματα και στον εντοπισμό του».

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Φρ.Ραγκούση περί «επαναστατικού καθήκοντος» του Χριστόδουλου Ξηρού και τόνισε:

«Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι. Αν θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας».

Ο κ. Κεδίκογλου επέκρινε, δε, τη δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση -μετά την παρέλευση 18μηνου- του κατηγορούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκου Μαζιώτη, σημειώνοντας ότι τώρα θεωρείται ύποπτος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. «Δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.