«Παρούσα» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του «συνοδοιπόρου» της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Σταθάκη. Αν και το κόμμα της επέλεξε να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του στελέχους του, όπως είχε ζητήσει άλλωστε και ο ίδιος στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επικαλούμενος απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει πλήρως, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συντάχθηκε με την «κομματική γραμμή» επιλέγοντας να δηλώσει για άλλη μια φορά «παρούσα» (υπενθυμίζεται ότι «παρούσα» είχε ψηφίσει και κατά την ψηφοφορία για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή).

Το σχετικό εισαγγελικό αίτημα αφορά στο αδίκημα της εξακολουθητικής απιστίας με ζημία άνω των 150.000 ευρώ κατά την περίοδο της θητείας του κ. Σταθάκη ως καθηγητή και ακολούθως αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αρκετά χρόνια πριν εκλεγεί βουλευτής. Σημειώνεται, ότι ο ίδιος έχει προσκομίσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο τον δικαιώνει ως προς το οικονομικό σκέλος, αφού οι επιθεωρητές δεν εντόπισαν έλλειμμα ή ατασθαλίες καθώς έκριναν ότι οι δαπάνες ήταν νόμιμες, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η αντιδικία δεν έγκειται στη νομιμότητα των αποφάσεων και της οικονομικής διαχείρισης (τιμολόγια, παραστατικά κ.λπ.), αλλά στην σκοπιμότητα των δαπανών. Ωστόσο, η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα ως προς το ποινικό της σκέλος στην Δικαιοσύνη.

Τα «παρών», πάντως, ήταν συνολικά 21 (εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου καταγράφηκαν 17 από τη ΝΔ, ένα από το ΠαΣοΚ, ένα από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και ένα από την ΔΗΜΑΡ), ενώ «κατά» της άρσης ψήφισαν 171 βουλευτές και 59 «υπέρ» (υπήρξαν και δυο «λευκά»).