Ένα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, κρίνοντας ότι δεν είναι σκόπιμη η άμεση προώθηση μιας τέτοιας ρύθμισης.

Η προοπτική της ένταξης σχετικής τροπολογίας στο αντιρατιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί κατά την προχθεσινή (Τρίτη) συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πλέον το θέμα της τροπολογίας φαίνεται να «παγώνει», υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ.

Για το ζήτημα υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αντίστοιχο με εκείνο του περασμένου Απριλίου, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα προώθησης αντιρατσιστικού νόμου.

Πλέον, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να υπάρξει και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ωστόσο, ο χρονικός ορίζοντας για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου είναι ανοιχτός.