Persona non grata είναι πλέον με ξεκάθαρο τρόπο για τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Π. Τατσόπουλος, καθώς μέσα από τις σελίδες της «Αυγής» εξαπολύεται εναντίον του ανοιχτός πόλεμος, με υπόνοιες για την τακτική παρουσία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του από την συχνότητα του ΒΗΜΑ Fm.
Σε άρθρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ της Τετάρτης, ο κ. Τατσόπουλος τίθεται στο στόχαστρο του αρθρογράφου ως συνεργαζόμενος με τον σταθμό και εναντίον του εκτοξεύονται ειρωνικά σχόλια.
Κατά τον τρόπο αυτό, εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται ανοιχτό το μέτωπο και καθίσταται σαφές ότι από πλευρά Κουμουνδούρου θεωρείται μάλλον αναμενόμενη μία οριστική διαφοροποίηση ή και αποχώρηση του κ. Τατσόπουλου από το κόμμα. Ο ίδιος ο βουλευτής δε, έσπευσε να απαντήσει στο άρθρο, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποχωρήσει οικειοθελώς και ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον διαγράψει δεν έχει παρά να λάβει την σχετική απόφαση.
Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας την Τετάρτη φέρει τον τίτλο «Με 50,70 ευρώ αγοράζεις έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» και σε αυτό ο συντάκτης παίρνει αφορμή από την διαμάχη για τις διαφημίσεις σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης σχετικά με χορηγίες προς τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ από φαρμακευτικές εταιρείες). «Το Mega που έχει έναν μόνο βουλευτή, τον Ανδρέα Ψυχάρη, υπολογίζει το κόστος ευκολότατα (…) Εκτός αν συνυπολογιστούν και οι συνεργαζόμενοι βουλευτές με τον Βήμα FM, οπότε το μοναδιαίο κόστος μειώνεται στο μισό», αναφέρεται στο σχετικό σημείο του άρθρου, στο οποίο έσπευσε να απαντήσει μέσω facebook ο κ. Τατσόπουλος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε εν είδει απαντήσεως: «Ενα ακόμη ηλίθιο ειρωνικό άρθρο με αιχμές εναντίον μου σήμερα στην «Αυγή», με την υπογραφή αυτή τη φορά του Γιώργου Ανανδρανιστάκη. Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται, είναι φανατικοί οπαδοί της θεωρίας «Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο», τουτέστιν ΚΑΙ να μην με διαγράψουν ΚΑΙ να φύγω μόνος μου. Για να πετύχουν το δεύτερο έχουν ξεκινήσει στην «Αυγή» έναν πόλεμο νεύρων με άρθρα που αφήνουν διαρκώς αιχμές εναντίον μου ότι εξυπηρετώ (συνειδητά ή μη) αλλότρια συμφέροντα: προχτές ο Μουλόπουλος, χτες ο Καρτερός, σήμερα ο Ανανδρανιστάκης.

Τους πληροφορώ ότι ματαιοπονούν. Αφού τους υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε και αν το θελήσει, τους διαβεβαιώνω επίσης ότι ΑΝ φύγω μόνος μου, θα φύγω όταν το κρίνω εγώ και όχι όταν το κρίνουν εκείνοι. Τα παιχνιδάκια περιττεύουν. Την καλημέρα μου, σύντροφοι».